Fahéjas-ringlószilvás jégkrém mandulagrillázsos csokiburokban
sponsored links
Mióta megvannak a jó kis jégkrémformáim (házi magnum és mini tesója), nem tudok lekattanni a csokiburokba csomagolt jégkrémek gyártásáról! A legutóbb az egyik kedvenc blogomon, a Dulce Delight blogon (tudjátok, a vicces videós lány :)) olvastam egy szuper módszert eperfagyi készítésére: készít egy sima vaníliafagyi alapot (tehát egy sima angolkrémet tulajdonképpen), az epret összedarabolja, tepsin szétteríti, szór rá cukrot és balzsamecetet, majd egy kicsit megsüti. Ennek több elõnye is van: a sütés során az eper veszít víztartalmából, így kevésbé lesz jeges a fagyink, viszont koncentráltabb lesz a gyümölcsíz, nem is beszélve a rásült, karamellizálódott cukros-balzsamecetes rétegrõl... Végül pedig a vaníliás alapot összekeveri a gyümölcsös résszel, így egy extra krémes gyümölcsfagyi lesz a végeredmény.
Ez a módszer rögtön megtetszett, de én most nem epret, hanem ringlószilvát használtam ugyanilyen módon. A szilvához pedig nem vaníliás, hanem fahéjas fõzött fagyialapot csináltam. A jégkrém végül ropogós mandulagrillázsos étcsokiburkot kapott.... ugye nem kell írnom, hogy rövid életû fagyi volt? :)
Hozzávalók 4 mini jégkrémhez:
(nagyobb formához/adaghoz duplázni/triplázni érdemes!)
Fagyialap:
- 1 tojás sárgája
- 1 rúd fahéj
- 1 ek. xilit/cukor
- 1,5 dl tej
- 1 dl habtejszín ...