Fahéjas-pisztáciás túrókrém
sponsored links
Leves és fõfogás után jöjjön akkor egy desszert. Egyszerû, néhány perc alatt elkészíthetõ, mégis az élvezet maximális olyannyira, hogy akár karácsonyi desszertként is el tudom képzelni: krémes, simuló, édes, de nem túlzottan, és a fahéjtól meg a szerecsendiótól különleges, sejtelmes aromát kap. A ropogós pisztácia pedig megtöri kissé a harmóniát, de éppen emiatt nem lesz unalmas. :)
Fahéjas-pisztáciás túrókrém
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg mascarpone, 1-1,5 dl habtejszín, 1 evõkanál fruktóz, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg pisztácia, fahéj, egész szerecsendió.
Elkészítése: A pisztáciát száraz serpenyõben enyhén megpörköljük, majd hagyjuk teljesen kihûlni. A mascarponét tálba tesszük, és habverõ segítségével simára keverjük a fruktózzal meg a vaníliás cukorral. Ezután, folyamatosan verve-keverve kicsinként hozzáöntjük a tejszínt, és minden egyes adaggal jó habosra keverjük. Hogy mennyi tejszínt adunk hozzá, tõlünk függ: ha többet használunk, habosabb lesz, ha kevesebbet, töményebb, sûrûbb. A kész krémet poharakba/kelyhekbe adagoljuk, és a tetejüket megszórjuk fahéjjal, illetve kevés szerecsendiót rezselünk rá. A pörkölt pisztáciát durvára törjük, és azt is eloszlatjuk a krém tetején.
Fahéjas-pisztáciás túrókrém
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg mascarpone, 1-1,5 dl habtejszín, 1 evõkanál fruktóz, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg pisztácia, fahéj, egész szerecsendió.
Elkészítése: A pisztáciát száraz serpenyõben enyhén megpörköljük, majd hagyjuk teljesen kihûlni. A mascarponét tálba tesszük, és habverõ segítségével simára keverjük a fruktózzal meg a vaníliás cukorral. Ezután, folyamatosan verve-keverve kicsinként hozzáöntjük a tejszínt, és minden egyes adaggal jó habosra keverjük. Hogy mennyi tejszínt adunk hozzá, tõlünk függ: ha többet használunk, habosabb lesz, ha kevesebbet, töményebb, sûrûbb. A kész krémet poharakba/kelyhekbe adagoljuk, és a tetejüket megszórjuk fahéjjal, illetve kevés szerecsendiót rezselünk rá. A pörkölt pisztáciát durvára törjük, és azt is eloszlatjuk a krém tetején.