Fahéjas omlós almatorta
sponsored links
Most már tényleg beköszöntött az õsz, hullanak a falevelek, kezdenek elõbújni a szép õszi színek a természetben, úgyhogy kezdõdhet a fûtés szezon a sütõvel a lakásban:) Én személy szerint nagyon szeretem, mert be lehet újra öltözni kicsit és mehet a kirándulás mindenfele, aztán otthon kuckó a frissen illatozó sütikkel és forró italokkal. Ilyenkor õszi színû alapanyagok settenkednek be a konyhámba is: sütõtök, répa, cékla, szõlõ, alma, különféle magvak. A vadonatúj kis sütõmet ezzel az õszi fergeteges süteménnyel avattam fel, az illatokról nem kell beszélni, az ízélményrõl és a textúrájáról muszáj lesz:) Fahéj-alma örök nyerõ kombó, de ehhez fogható omlós, pihe-puha süteményt én még nem kóstoltam! Az almaszeletek miatt minden szinten mennyei ragacsosak a rétegek, igazi nagymamás sütemény:) Az összes kis kedves kóstolója is megnyalta mind a nyolcvan ujját.:o)
Hozzávalók egy 24 cm-es torta vagy kuglófformához:
töltelékhez:
6 db közepes alma (kb. 750 g)
150 g nyírfacukor (bármilyen cukorral helyettesíthetõ)
2 ek õrölt fahéj
tésztához:
400 g liszt
1 tk só (én fleur de selt használtam)
3 tk sütõpor ...