Fahéjas nyuszipecsétes keksz
sponsored links
A történet úgy kezdõdött, hogy valamikor régebben megláttam, és megvettem egy nyuszis pecsétes kekszkészítõ formát. Már nem is nagyon emlékszem, hogy hol, talán a helyi százforintos jellegû boltban. Aztán kipróbálás nélkül bekerült abba a bizonyos fiókba, ahol a társai is várakoznak. Most leltem rá. Bár már a húsvét elmúlt, de a gyerekek bármikor boldogan fogadják az ehhez hasonló dolgokat. Ki is találtam, hogy egy fahéjas, linzer alapú kekszet állítok össze. Majd elnyújtottam, elkezdtem bevetni a kiszúrót, és akkor megjelent a kisebbik gyerkõc, a hatéves, és kivette a kezembõl az irányítást. Nagy precizitással, és koncentrálással szaggatta, sorakoztatta a tepsibe a nyuszikat. Nekem már csak az volt a feladatom, hogy betegyem, és kivegyem a forró sütõbõl. Mondanom sem kell, hogy nagyon büszke volt magára, a keksz pedig nagyon finom lett, igazán omlós és nem az a fogbeletörõs fajta.
Hozzávalók kb. 60 db kekszhez:
*30 dkg liszt
*10 dkg porcukor
*1 csipet só
*1 jó púpos tk õrölt fahéj
*20 dkg vaj
*1 közepes tojás sárgája
A lisztben elkeverjük a sót, fahéjat, porcukrot, majd összedolgozzuk a vajjal és a tojássárgájával. Zacskóba téve a hûtõben pihentetjük egy órát.
Lisztezett felületen két részletben 4 mm vékonyra elnyújtjuk. Elõször a lisztbe mártott süti pecsétet nyomjuk rá, majd egy hozzá méretben illõ pogácsa szaggatóval körbevágjuk. Minden szaggatás elõtt érdemes lisztezni, különben beleragad a formába a tészta. Sütõpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra elõmelegített sütõben hõlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihûlni.
Fémdobozban, légmentesen lezárva több napig omlós marad.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.