Fahéjas müzlikeverék
sponsored links
Készítsetek házi müzlikeveréket. Mondjuk így. A következõ napokban (talán) írok még ide valami sztorit is, de most inkább Agymenõket nézek. Ezt a napot elvitte magával a széllel ide pöffeszkedõ fejfájás, úgyhogy megyek bambulni.
Elõkészítés: 5 perc
Sütési idõ: kb. 25 perc
Hozzávalók (kb. 50 dkg-hoz):
15 dkg nagyszemû zabpehely
1 marék mandula
6-8 dkg mandula
6-8 dkg brazil dió
1 ek. tökmag
1 marék darált dió
5 ek. méz
2 ek. olaj (pl. repceolaj, de olívaolajjal is nagyon finom)
néhány nagy csipet õrölt fahéj
csipet só
1 késhegynyi holland kakaópor
1 csipet õrölt kurkuma
aszalványok (most aranymazsola, ribizli, kandírozott narancshéj, kandírozott mangó)
A sütõt elõmelegítettem 160 fokra légkeverésen. A mandulát és a brazil diót durvára vágtam és a zabpehellyel, a csipet sóval, a fahéjjal, a holland kakaóval és a kurkumával egy nagyobb tepsibe tettem. Ráöntöttem a darált diót is.
A mézet és az olajat lassú tûzön összemelegítettem. Nem forraltam, csak melegítettem! A fûszeres zabpelyhes keverékhez öntöttem. Az egészet elkevertem. A sütõbe tettem a tepsit és kb. 25 perc alatt ropogósra sütöttem. 4-5 alkalommal átkevertem.
Amikor elkészült, kivettem a sütõbõl, kicsit hagytam hûlni, végül belekevertem az aszalt gyümölcsöket is. Legközelebb fekete és fehér szezámmagot is adok hozzá. És egy kis étcsokit is?
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Narancsos fahéjas müzliszelet
Narancsos ? fahéjas csigák
Fahéjas tekercs
Zabos reggel ? gyors és gyümölcsös zabkása
Elõkészítés: 5 perc
Sütési idõ: kb. 25 perc
Hozzávalók (kb. 50 dkg-hoz):
15 dkg nagyszemû zabpehely
1 marék mandula
6-8 dkg mandula
6-8 dkg brazil dió
1 ek. tökmag
1 marék darált dió
5 ek. méz
2 ek. olaj (pl. repceolaj, de olívaolajjal is nagyon finom)
néhány nagy csipet õrölt fahéj
csipet só
1 késhegynyi holland kakaópor
1 csipet õrölt kurkuma
aszalványok (most aranymazsola, ribizli, kandírozott narancshéj, kandírozott mangó)
A sütõt elõmelegítettem 160 fokra légkeverésen. A mandulát és a brazil diót durvára vágtam és a zabpehellyel, a csipet sóval, a fahéjjal, a holland kakaóval és a kurkumával egy nagyobb tepsibe tettem. Ráöntöttem a darált diót is.
A mézet és az olajat lassú tûzön összemelegítettem. Nem forraltam, csak melegítettem! A fûszeres zabpelyhes keverékhez öntöttem. Az egészet elkevertem. A sütõbe tettem a tepsit és kb. 25 perc alatt ropogósra sütöttem. 4-5 alkalommal átkevertem.
Amikor elkészült, kivettem a sütõbõl, kicsit hagytam hûlni, végül belekevertem az aszalt gyümölcsöket is. Legközelebb fekete és fehér szezámmagot is adok hozzá. És egy kis étcsokit is?
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Innen is szemezgethettek
Narancsos fahéjas müzliszelet
Narancsos ? fahéjas csigák
Fahéjas tekercs
Zabos reggel ? gyors és gyümölcsös zabkása