Fahéjas müzlikeverék

2017-03-29

sponsored links

Készítsetek házi müzlikeveréket. Mondjuk így. A következõ napokban (talán) írok még ide valami sztorit is, de most inkább Agymenõket nézek. Ezt a napot elvitte magával a széllel ide pöffeszkedõ fejfájás, úgyhogy megyek bambulni.

Elõkészítés: 5 perc

Sütési idõ: kb. 25 perc







Hozzávalók (kb. 50 dkg-hoz):

15 dkg nagyszemû zabpehely

1 marék mandula

6-8 dkg mandula

6-8 dkg brazil dió

1 ek. tökmag

1 marék darált dió

5 ek. méz

2 ek. olaj (pl. repceolaj, de olívaolajjal is nagyon finom)

néhány nagy csipet õrölt fahéj

csipet só

1 késhegynyi holland kakaópor

1 csipet õrölt kurkuma

aszalványok (most aranymazsola, ribizli, kandírozott narancshéj, kandírozott mangó)

A sütõt elõmelegítettem 160 fokra légkeverésen. A mandulát és a brazil diót durvára vágtam és a zabpehellyel, a csipet sóval, a fahéjjal, a holland kakaóval és a kurkumával egy nagyobb tepsibe tettem. Ráöntöttem a darált diót is.

A mézet és az olajat lassú tûzön összemelegítettem. Nem forraltam, csak melegítettem! A fûszeres zabpelyhes keverékhez öntöttem. Az egészet elkevertem. A sütõbe tettem a tepsit és kb. 25 perc alatt ropogósra sütöttem. 4-5 alkalommal átkevertem.

Amikor elkészült, kivettem a sütõbõl, kicsit hagytam hûlni, végül belekevertem az aszalt gyümölcsöket is. Legközelebb fekete és fehér szezámmagot is adok hozzá. És egy kis étcsokit is?

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog


Innen is szemezgethettek





Narancsos fahéjas müzliszelet



Narancsos ? fahéjas csigák



Fahéjas tekercs



Zabos reggel ? gyors és gyümölcsös zabkása




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2017/03/29/fah...

sponsored links

Keres?s