Fahéjas mézes szelet

2017-10-09

sponsored links




Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerû, de nagyszerû receptet!
Egy kicsit macerás de megéri a vele járó munka mert nagyon finom.

Hozzávalók a fahéjas mézestésztához:
40dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1teáskanál fahéj
12 dkg cukor
7,5 dkg méz
12 dkg vaj
6 evõkanál tej

Továbbá: 3 db 35 x 24 cm -es szilikonos sütõpapír

Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze.
A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez.
Adjuk hozzá a tejet, és dolgozzuk tésztává.
Osszuk három egyenlõ részre.
Nyújtsuk 3 db 35 x 24-es lapokat a tésztából.
Szurkáljuk meg egy villával több helyen és tegyük rá a sütõpapírra,majd elõmelegített sütõben 
7 perc alatt süssük meg egyesével a tepsi hátulján.


Hozzávalók a sárga és a kakaós piskótákhoz:
3 db tojás
6 evõkanál hideg víz
1 teáskanál sütõpor
1 evõkanál kakaópor
a tojások súlyával megegyezõ cukor és liszt
Továbbá: 2 db 35 x 24 x magasabb falú tepsi ,szilikonos sütõpapír a tepsi aljába.

Elkészítése:
Az egész tojásokat megmérjük és felírjuk egy lapra hogy el ne felejtsük.
A tojásokat felütjük egy tálba,majd hozzáadjuk a tojás súlyával megegyezõ cukrot és a 6 evõkanál vizet. Egy gépi habverõvel habosra kikeverjük. Belekeverjük a tojások súlyával megegyezõ lisztet amit elõzõleg összekevertünk a sütõporral. Az így kapott piskótatésztát ketté osztjuk.
Az egyikhez hozzá keverjük a kakaóport. Szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsikbe öntjük  és egyesével megsütjük õket kb 10 perc alatt.

Amíg hûlnek a tészták készítsük el a krémet.


Hozzávalók:
37,5 dkg vaj
30 dkg porcukor
6 deci tej
23csomag vaníliás cukor
7 evõkanál búzadara ( gríz )


Hozzávalók a csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál olaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 mokkáskanál olaj

Elkészítése:
Vajat a porcukorral habosra keverjük.
Tejet felforraljuk és amikor forr hozzákeverjük a búzadarát és vaníliás cukrot, vagyis fõzünk egy grízt. A grízünket teljesen kihûtjük és hozzákeverjük a vajas masszánkhoz.
Együtt jó habosra kikeverjük gépi habverõvel.
A krémet négy egyenlõ részre osztjuk. 

Végül rakjuk össze a süteményt: tegyük alulra a kakaós piskótát, kenjük meg krémmel, erre rakjuk rá a sárga piskótát, kenjük meg krémmel, majd fahéjas lap, krém, fahéjas lap, krém és végül fahéjas lappal betakarjuk 

A tetejére olvasszuk meg az étcsokoládét az olajjal víz gõz felett és vonjuk be a süteményünk tetejét
A fehér csokoládét is olvasszuk fel az olajjal és az étcsokoládés felületre egy kanál segítségével húzogassunk csíkokat. Tegyük a hûtõbe.Egy éjszakán át hagyjuk puhulni a rétegeket.
Minél tovább áll annál puhább lesz.








Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/10/fahejas...

sponsored links

Keres?s