Fahéjas málnalekvár
sponsored links
Teljesen lemaradtam a lekvárjaim idõszerû bemutatásáról, úgyhogy most pótlom:). Ez még egy augusztusi eresztés, mondhatni számomra az eper-rebarbara páros után a második kedvenc. Egyenlõre 25 kis üveg kucorog a polcomon...higyjétek el, ha egyszer megízlelitek a befõzés ízét elkap a gépszíj:) Szuper dolog azon morfondírozni, hogy vajon melyik gyümölcsöt-zöldséget épp milyen fûszerrel, vagy csak a saját maga frissességével, milyen úton-módon készítsük el a kamrapolcra. Igaz most már itt az õsz, de lehet még találni rengeteg eltenni valót a piaci forgatagban. Mellesleg a legjobb része a kis üvegeknek, ha ajándékba kerülnek valaki asztalára, vagy egy hûvös õszi/téli estén, netán reggelen kucorogva felidézhetitek a nyári ízeket...ráadásul a TIetekbõl! Hajrá befõzés:)
Befõttes üvegek elõkészítése
1. A befõttes üvegeket forrásban levõ vízben fõzzük pár percig, hogy lefertõtlenítsük, majd a tûzhelyben melegítsük õket 100 fokon a tetejükkel együtt, amíg meg nem töltjük lekvárral, ez azért fontos, mivel száraz dunsztban fog kihûlni a lekvárunk hosszú idõn keresztül, így a baktériumok ...