Fahéjas-mandulás tekercs :D
sponsored links
Tovább kísérleteztem a fincsi csigákkal, és megint csináltam egy sósat és egy édeset! :D
A tésztáját is mindig variálom, mert nem találom az igazit.. még ez sem lett tökéletes, de azért nem rossz! ;)
A recept:
- 10 dkg tönkölybúza liszt
- 10 dkg hajdina liszt vagy hajdina megõrölve
- 1 csipet só
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl melegvíz
- 1 kk cukor
- 1 kk szárított élesztõ
- 1 tojás - felverve
- 2 ek méz
- 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
- 2 csipet fahéj
A liszteket egy tálba szórjuk, megsózzuk, ráöntjük az olajat, majd az élesztõt felfuttatjuk a langyos-cukros vízben és azt is hozzáadjuk. Beleöntjük a tojást és pár könnyed mozdulattal tésztát gyúrunk belõle. Letakarva, meleg ...