Fahéjas-mandulás csiga

2018-01-03

sponsored links

Karácsonyi linzer nálunk ez a fahéjas-mandulás csiga volt. A sütik elfogytak szerencsére, már csak ebbõl a finom csiguszokból maradt, mert egy kis üvegecskébe kerültek, így nem volt szem elõtt állandóan, mint a többi. De nem is baj, mert legalább még tudunk egy kicsit rágcsálni. Jövõ héttõl kezdõdhet az év eleji diéta. Na jó, nem, de az tuti, hogy süti egy darabig nem lesz, mert meguntuk.






Fahéjas-mandulás csiga
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
4 evõkanál hideg tej

a töltelékhez:
10 dkg darált mandula
4 dkg porcukor
1/2 teáskanál õrölt fahéj
3 dkg puha vaj

Elkészítés:
A tészta alapanyagait kimérjük, összeállítjuk a tésztát, majd hûtõbe helyezzük 30 percre. Addig a tölteléket elkészítjük. A darált mandulához adjuk a porcukrot, a fahéjt és a puha vajat. A tésztát 2 részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen hosszú 3-4 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A töltelék felével megkenjük, feltekerjük a szélesebbik oldalánál fogva. A másik adag tésztával is így járunk el. Fóliába csomagoljuk, hûtõbe helyezzük legalább 1 óra hosszára. Éles kés segítségével kb. 3 mm vastagságúr szeleteljük, sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Elõmelegített 170 fokos sütõbe helyezzük, kb. 12 perc alatt készre sütjük.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/01/fahej...

sponsored links

Keres?s