Fahéjas-mandulás csiga
sponsored links
Bizony nem csak a kakaós csigát szeretjük, hanem bármilyen változatát elfogadjuk reggelire. Még karácsonyra bevásároltam a mandulából marcipánhoz, ami aztán elmaradt így van itthon bõségesen. Maga a mandula nagyon egészséges, tele van vitaminnal és ráadásul nagyon finom is. Péksütibe is bátran tegyünk magvakat, ami lehet dió, de ha sósat sütünk a tökmag, lenmag vagy napraforgómag. Mind-mind tele van telítetlen zsírsavakkal, ásványi anyagokkal és rengeteg különbözõ vitaminokkal.
Fahéjas-mandulás csiga
Hozzávalók (12 db-hoz):
150 g teljes kiõrlésû tönköly búzaliszt
150 g teljes kiõrlésû liszt
150 g fehér liszt
2 evõkanál + 1 teáskanál cukor
20 g élesztõ
2 dl langyos tej
kb. 0,5-1 dl víz ...