Fahéjas lenmag falatkák- Cini Minis házilag

2014-06-22

sponsored links




Igen, bizony elkészíthetõ otthon is. Aszaló gép híján sütõben szárítottam. :) A receptet itt találtam. Bevallom, mikor ettem néhány csepp édesítõt tettem a tejbe, mert nekem nem lett elég édes.


Hozzávalók:
  • 2 csésze lenmag (lehet arany lenmag és barna lenmag fele-fele arányban)
  • xilit ízlés szerint
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • fahéj.


Elkészítés:

A kókuszreszeléket, lenmagot kávédarálón megõröljük, majd összekeverjük a xilittel.
A lenmagot összekeverjük a kókuszreszelékkel, fahéjjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy masszává álljon. (Kicsit több vizet adjunk hozzá, ugyanis néhány perc alatt a lenmag nagyon sok vizet beszív magába).
A kókuszreszelék nem szükséges, viszont ez is hozzájárul a ropogósságához.
(+ dúsításként lehet még néhány egész lenmagot, szezámmagot is a masszába szórni).
A masszát elsimítjuk az aszalógép tapadásmentes lapján, majd aszalni kezdjük.
Xilit helyett használhatunk mézet is, viszont ebben az esetben kicsit rágósabb lesz, nem aszalódik teljesen ropogósra.
Aszaló hiányában simítsuk egy sütõpapírral bélelt tepsibe, kapcsoljuk be a sütõt a legalacsonyabb fokozatra, és ujjnyira nyílt ajtónál máris aszalhatjuk-száríthatjuk.
Légmentesen lezárt üvegben sokáig eláll.





Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2014/06/fah...

sponsored links

Keres?s