Fahéjas kekszgolyók
sponsored links
Itt a december, ami azt jelenti, hogy elindult a visszaszámlálás karácsonyig! És itt az elsõ recept a karácsonyi sütikollekcióból: egy szuperegyszerû, elronthatatlan karácsonyi kekszgolyó!
Öt egyszerû hozzávaló és egy kis varázslat csillámpor formájában és kész is a legszebb karácsonyi finomság, amit akár gyerekek is el tudnak készíteni. Ugyanis csak össze kell gyúrni, lehûteni és gombócokat gyártani belõle, amiben általában õk a legprofibbak. De ha nincsenek kiskukták a közelben, akkor se adjátok fel a gombócgyártást, mert garantáltan nagy sikert fog aratni ez a csillogó csillagos csoda!
Hozzávalók
- 20 dkg spekulatius keksz
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek. méz
- 1 tk fahéj
- reszelt narancshéj
Díszítéshez:
- porcukor
- ehetõ arany vagy ezüst színû csillám
- fehércsoki csillagok (vagy bármilyen szórócukor)
- 1 kocka fehércsoki a csillagok “ragasztásához”
Elkészítés
- A spekulatius kekszeket darabokra törjük, majd finomra daráljuk.
- Egy nagy tálban a darált kekszhez adjuk a mascarponet, a mézet, a narancshéjat és a fahéjat, majd az egészet egynemûvé gyúrjuk.
- Az így kapott masszát folpackba csomagoljuk és legalább 2 órát pihentetjük a hûtõben, hogy könnyû legyen formázni.
- Pihentetés után dió méretû gombócokat formálunk belõle (én egy dinnyegolyó készítõ kanalat használtam hozzá, hogy egyforma méretûek legyenek)
- A díszítéshez a porcukorhoz kevés aranyport adunk és ebbe forgatjuk bele a kekszgolyókat.
- A tetejét fehércsoki csillagokkal és kevés aranyporral díszítettem, de bármilyen tetszés szerinti szórócukor tökéletes hozzá. A csoki csillagok biztos rögzítéséhez egy kockányi fehércsokit felolvasztottam és egy pöttyöt tettem a hátuljára, mielõtt rányomtam. Így ahogy a csoki megdermed, jobb eséllyel marad rajta a gombócon.