Fahéjas-kardamomos mogyorós kinyomós keksz
sponsored links
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
10 dkg mogyoró
15 dkg vaj (vagy margarin)
12 dkg margarin
csipetnyi sütõpor
ízlés szerint õrölt fahéj (kb. 2 mokkáskanálnyi)
ízlés szerint õrölt kardamom (kb. 0,5 mokkáskanálnyi)
2-3 evõkanál tej (szükség szerint, hogy összeálljon a tészta)
A hozzávalókat összegyútam. A kekszkinyomóba töltöttem a tésztából, és HIDEG száraz tepsire (-én hûtõbe tettem a tepsit elõtte-) nyomtam a kekszeket. 190 fokos elõmelegített sütõben kb. 8-10 perc alatt megsütöttem. Amikor kihûlt, akkor lapátkával megemelve leszedtem a tepsirõl. Egy-két nap után jobban összeérnek az ízek.