Fahéjas harmónikakalács
sponsored links
Annyira gyönyörû ez a harmónikaszerû formázás, az esztétikai élvezet szinte ugyanakkora, mint az ízélmény. A látvány csodás, a fahéjillat a legszuperebb, az bekebelezése pedig õsi szertartás: véletlenül sem nyiszáljuk késsel, hanem megtörjük a kenyerünket .
A kelttészta-készítés egyébként is terápiás foglalatosság, végtelenül megnyugtató, egyértelmûen ummmmmmm érzés.
Hogy könnyû dolgotok legyen, végigfotóztam az elkészítés folyamatát. Ez a formázás alkalmazható hagyományos kenyértésztákkal is, bármilyen sós töltelékkel.
Fahéjas harmónikakalács
Hozzávalók a tésztához: 3 csésze liszt, 1/4 csésze porcukor, 2 1/2 tk porélesztõ (vagy 2 dkg friss), 1/2 tk só, 57 g vaj, 1/3 csésze tej, 1/4 csésze víz, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez: 1 csésze kristálycukor, 2 púpozott tk ...