Fahéjas harmónika kalács
sponsored links
Ez a kalács elsõ pillantásra megtetszett nekem. Az elmúlt hetekben nagyon sok blogon találkoztam vele, édes, sós, gyümölcsös változatokban is. Amilyen tetszetõs, legalább annyira bonyolultnak is gondoltam az elkészítését. Pedig így utólag mondhatom, hogy egyáltalán nem az. Számomra a hideg, esõs, zord idõ mindig meghozza a finom, foszlós kelt tészták utáni vágyakozást, fõleg, ha diós, fahéjas vagy mogyorós töltelékrõl van szó. Nem volt tehát kétséges, hogy ezt a kalácsot valamikor mostanában el fogom készíteni. No, a mostanában az ma érkezett el. Tegnap már annyira rákészültem, hogy nem várhatott tovább. Kár, hogy az illatokat, ízeket nem lehet a blogon keresztül közvetíteni, mert így csak a látványt tudom prezentálni. Finom, foszlós, puha tészta, melyet körbeleng a vajas fahéj illat, alján a megkaramellizálódott ropogós cukorkéreggel. Lehet ennek ellenállni? Szeletelni sem kell, csak tépni, hisz a lemezek mentén magától leválik a tészta. Reggelire forró tejszínhabos kakaóval vagy uzsonnára egy jó kávéval, teával mennyei finomság. Azt hiszem gyakran fogom még készíteni, más ízvilág kipróbálásával is.
Elkészítési idõ: 120 perc
Pihentetés: 60 + 30 perc
Hozzávalók:
tészta:
40 dkg liszt
3 dkg cukor
1 cs száraz élesztõ ...