Fahéjas diós-kakaós keksz aszalt meggyel

2017-04-18

sponsored links

Amikor az ember öntelten magabiztos, az élet mindig gondoskodik róla, hogy az ego kapjon egyet péklapáttal, amitõl az ember a taknyán csúszik tudja, hol a helye. A hála és az alázat eléggé fontos? A március karcos volt, rendesen meggyötört, meggyûrt, megrágott és kiköpött. Nagy meló volt önerõbõl állva maradnom, a saját talpamon. De az április már jóval simább és lágyabb.

Ez a keksz volt a Nyuszi ül a fûben? receptfüzetem záróakkordja. A Húsvét elõtti egy hónapban 4x sütöttem meg, mindig máshogyan. Szaftos, ragacsos, belül puha kakaós keksz. Nagyon finom.

Elõkészítés: kb. 5-10 perc

Sütési idõ: 12-25 perc





Hozzávalók (25-30 darabhoz):

30 dkg darált dió

2 jó nagy marék aszalt meggy kicsit felaprítva

2 tojás

1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja (elhagyható, de jót tesz)

5 dkg finomítatlan nádcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 tk. õrölt fahéj

csipet só

A sütõt elõmelegítettem 160 fokra (légkeverésen).

Minden hozzávalót egy keverõtálba tettem és egy fakanállal jól összekevertem. Ragacsos tésztát kell kapnunk. Nedves kézzel kisebb diónyi golyókat formáztam, amiket a sütõpapírral bélelt tepsire tettem. Nedves kézzel kissé ellapítottam õket, kb. fél centi vastagra. 12-15 perc alatt készre sütöttem.

Hagytam kihûlni, mielõtt dobozba tettem.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog


Innen is szemezgethettek





Mogyoróvajas keksz



Zabpelyhes keksz v2.



Rozmaringos skót vajas keksz (shortbread)



Háztartás(bel)i keksz




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2017/04/18/fah...

sponsored links

Keres?s