Fahéjas diós-kakaós keksz aszalt meggyel
sponsored links
Amikor az ember öntelten magabiztos, az élet mindig gondoskodik róla, hogy az ego kapjon egyet péklapáttal, amitõl az ember a taknyán csúszik tudja, hol a helye. A hála és az alázat eléggé fontos? A március karcos volt, rendesen meggyötört, meggyûrt, megrágott és kiköpött. Nagy meló volt önerõbõl állva maradnom, a saját talpamon. De az április már jóval simább és lágyabb.
Ez a keksz volt a Nyuszi ül a fûben? receptfüzetem záróakkordja. A Húsvét elõtti egy hónapban 4x sütöttem meg, mindig máshogyan. Szaftos, ragacsos, belül puha kakaós keksz. Nagyon finom.
Elõkészítés: kb. 5-10 perc
Sütési idõ: 12-25 perc
Hozzávalók (25-30 darabhoz):
30 dkg darált dió
2 jó nagy marék aszalt meggy kicsit felaprítva
2 tojás
1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja (elhagyható, de jót tesz)
5 dkg finomítatlan nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. õrölt fahéj
csipet só
A sütõt elõmelegítettem 160 fokra (légkeverésen).
Minden hozzávalót egy keverõtálba tettem és egy fakanállal jól összekevertem. Ragacsos tésztát kell kapnunk. Nedves kézzel kisebb diónyi golyókat formáztam, amiket a sütõpapírral bélelt tepsire tettem. Nedves kézzel kissé ellapítottam õket, kb. fél centi vastagra. 12-15 perc alatt készre sütöttem.
Hagytam kihûlni, mielõtt dobozba tettem.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Mogyoróvajas keksz
Zabpelyhes keksz v2.
Rozmaringos skót vajas keksz (shortbread)
Háztartás(bel)i keksz
Ez a keksz volt a Nyuszi ül a fûben? receptfüzetem záróakkordja. A Húsvét elõtti egy hónapban 4x sütöttem meg, mindig máshogyan. Szaftos, ragacsos, belül puha kakaós keksz. Nagyon finom.
Elõkészítés: kb. 5-10 perc
Sütési idõ: 12-25 perc
Hozzávalók (25-30 darabhoz):
30 dkg darált dió
2 jó nagy marék aszalt meggy kicsit felaprítva
2 tojás
1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja (elhagyható, de jót tesz)
5 dkg finomítatlan nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. õrölt fahéj
csipet só
A sütõt elõmelegítettem 160 fokra (légkeverésen).
Minden hozzávalót egy keverõtálba tettem és egy fakanállal jól összekevertem. Ragacsos tésztát kell kapnunk. Nedves kézzel kisebb diónyi golyókat formáztam, amiket a sütõpapírral bélelt tepsire tettem. Nedves kézzel kissé ellapítottam õket, kb. fél centi vastagra. 12-15 perc alatt készre sütöttem.
Hagytam kihûlni, mielõtt dobozba tettem.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Innen is szemezgethettek
Mogyoróvajas keksz
Zabpelyhes keksz v2.
Rozmaringos skót vajas keksz (shortbread)
Háztartás(bel)i keksz