Fahéjas csillagok
sponsored links
Ez a klasszikus német karácsonyi aprósütemény elég babrálós ugyan, de megéri a fáradtságot, hiszen amellett, hogy finom, nagyon szép is lesz. Ha szeretitek a hagyományos karácsonyi sütiket, idén (is) el kell készítsétek!
Bevallom, én is kicsit belefáradtam a csillagok aprólékos kenegetésébe, de az illata és a végeredmény kárpótolt. Nagyon fahéjas, nagyon ropogós és mivel sokáig az is marad, elõre elkészítve, ajándéknak sem utolsó! Ráadásul gluténmentes, így minden vendég nyugodt szívvel fogyaszthatja. A legnagyobb baj vele, hogy aránytalanul gyorsan el is fogy!:)
Hozzávalók
- 20 dkg darált mandula
- 12 dkg porcukor
- 1 tk. õrölt fahéj
- 1 tojás fehérje
Tetejére:
- 1 tojás fehérje
- 13 dkg porcukor
Elkészítés
- A darált mandulához hozzáadjuk a porcukort, a fahéjat és a tojás fehérjét, majd az egészet egynemû masszává gyúrjuk.
- Az így kapott masszát porcukorral meghintett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk.
- Különbözõ méretû csillagokat szúrunk ki belõle. (a massza eléggé ragad és nem is teljesen homogén, így óvatosan, késsel alányúlva emeljük át a sütõlapra)
- Sütõpapírral borított sütõlapra sorakoztatjuk õket.
- A tetejére szánt tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.
- A csillagok tetejét vékonyan megkenjük vele. Gyorsan kell dolgozzunk, mert a tojáshab gyorsan elkezd száradni a tálban is, és így az utolsó pár darabra elvitt tojáshab megrepedhet sütés közben!
- 150 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 15 perc alatt megsülnek.
- Várjuk meg, míg teljesen kihûlnek, és csak ekkor szedjük õket le a sütõpapírról.