Fahéjas csiga karamellszósszal és diópralinéval
sponsored links
A nyúlfarknyi hétvégére tekintettel jöjjön egy vigaszsüti!
Nem szívesen nevezném dagasztás nélküli kalácsnak, mert nem az, és ez az elnevezés rendesen el is kopott az idõk során, de tény, hogy nagyjából semmi munka nincs vele egy nokedlijellegû tészta összekeverésén kívül. Az élesztõn kívül a második körben kerül bele kevés sütõpor és szódabikarbóna, - ezzel csalja el a recept a dagasztást -, ez viszont rengeteg plusz levegõt ad hozzá, nem is nagyon tudnék ehhez hasonlóan könnyû kelt tésztát mondani.
Csináltam már rengetegféle ízesítéssel, narancsdzsemmel, kókuszosan, ez az ízesítés pedig a kávés-fahéjas mögött következik rögtön, sõt talán a diópraliné miatt meg is elõzi, ami a puha, foszlós kalácstésztához és a tejszínes karamellkrémhez ad egy plusz ropogós extraságot.
Hozzávalók: (egy 26-os kapcsos forma és egy 20x30-as tepsi)
50+12 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg cukor
0,5 liter tej ...
Hozzávalók: (egy 26-os kapcsos forma és egy 20x30-as tepsi)
50+12 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg cukor
0,5 liter tej ...