Fahéjas-almás szilvalekvár
sponsored links
Idén mindössze három féle lekvárt tettem el: sárgabarackot, szedres õszibarackot és ezt a fahéjas-almás szilvalekvárt. Az alap ízekbõl (meggy, eper, szilva) még volt, egyedül a sárgabarack fogyott el. És úgy gondoltam, nem árt kísérletezni a különlegességekkel. Persze elõször csak kis mennyiségben, mert mi van, ha nem lesz finom? Az ember még ajándékba sem ad szívesen olyan, ami neki nem ízlik...
A lekvár receptjét a Dr. Oetker Facebook oldalán találtam. Õk 85 dkg szilvából, 40 dkg almából, 1 tasak Dr. Oetker befõzõcukorból és 1 rúd fahéjból javasolják a készítést. Nálam ez így nézett ki:
- 2,5 kg szilva
- 90 dkg alma
- 25 dkg cukor
- fél evõkanál õrölt fahéj
A gyümölcsöket mosás, magozás után mértem le.
A szilvát félbevágtam, kimagoztam. Az almát megszabadítottam a magházától és kis darabokra vágtam. Nem ...