Fahéjas-almás muffin
sponsored links
Egyszerû, gyors és finom. Fahéjimádó Flórának ajánlom! :)
Hozzávalók:
2 alma
26 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
15 dkg cukor
kevés vaníliakivonat
8 dkg mandula (durvára aprítva)
1 tojás
1 dl olaj
3 dl tej
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk az megtisztított, kockákra vágott almát. Egy másik tálban kikeverjük a folyékony hozzávalókat, majd a két tál tartalmát egyesítjük, és fakanállal gyorsan összekeverjük. Papírkosárkával bélelt muffintepsibe kanalazzuk, elõmelegített sütõbe toljuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
2 alma
26 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
15 dkg cukor
kevés vaníliakivonat
8 dkg mandula (durvára aprítva)
1 tojás
1 dl olaj
3 dl tej
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk az megtisztított, kockákra vágott almát. Egy másik tálban kikeverjük a folyékony hozzávalókat, majd a két tál tartalmát egyesítjük, és fakanállal gyorsan összekeverjük. Papírkosárkával bélelt muffintepsibe kanalazzuk, elõmelegített sütõbe toljuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. A receptet itt találtam.
sütés elõtt |