Fahéjas-almapálinkás bonbon mákos fehércsokiburokban

2012-09-29

sponsored links


A következõ bonbont a SAD IX. fordulójára készítettem, ahol Praliné Zsuzsi témája a pöttyös és a csíkos volt. Bár teljesen véletlenül, idõ híján nem terveztem, hogy indulok ezen a gasztrobloggerek által létrehozott játékon. De a héten készítettem egy remek kis õszies ízvilágú, fahéjas-almás ganache krémet, amit egy kis Agárdi almapálinkával bolondítottam meg, és egyik variációban egy mákos-fehércsokis burokba képzeltem bele (még az országtortára is hajaz a téma). És mivel ennek végeredménye egy pöttyös bonbon, úgy döntöttem, akkor legyen, benevezek a SAD-ra.... Bár ehhez az kellett, hogy Zsuzsi meghosszabbítsa a kiírt határidõt, mert normál idõre nem tudtam volna postolni.
Kedves közelebbi Ismerõseim, Olvasóim, most egy kicsit a poszt alapján bepillanthattok abba, miket is csinálok mostanában! :) Bocsánat, ha kicsit szakmai lesz a szöveg...

Fahéjas-almapálinkás bonbon mákos fehércsokiburokban

Hozzávalók:
a töltelékhez:
  • 50 g almapüré (nálam Capfruit fagyasztott zöldalmapüré, ha házilag készíteném, üvegreszelõn simán lereszelném az almát)
  • 50 g tejszín
  • 200 g fehércsokoládé ...

Folytats a blogon ... juliasutfoz.blogspot.com/2012/09/fahe...

sponsored links

Keres?s