Fahéjas-almapálinkás bonbon mákos fehércsokiburokban
sponsored links
A következõ bonbont a SAD IX. fordulójára készítettem, ahol Praliné Zsuzsi témája a pöttyös és a csíkos volt. Bár teljesen véletlenül, idõ híján nem terveztem, hogy indulok ezen a gasztrobloggerek által létrehozott játékon. De a héten készítettem egy remek kis õszies ízvilágú, fahéjas-almás ganache krémet, amit egy kis Agárdi almapálinkával bolondítottam meg, és egyik variációban egy mákos-fehércsokis burokba képzeltem bele (még az országtortára is hajaz a téma). És mivel ennek végeredménye egy pöttyös bonbon, úgy döntöttem, akkor legyen, benevezek a SAD-ra.... Bár ehhez az kellett, hogy Zsuzsi meghosszabbítsa a kiírt határidõt, mert normál idõre nem tudtam volna postolni.
Kedves közelebbi Ismerõseim, Olvasóim, most egy kicsit a poszt alapján bepillanthattok abba, miket is csinálok mostanában! :) Bocsánat, ha kicsit szakmai lesz a szöveg...
Fahéjas-almapálinkás bonbon mákos fehércsokiburokban
Hozzávalók:
a töltelékhez:
- 50 g almapüré (nálam Capfruit fagyasztott zöldalmapüré, ha házilag készíteném, üvegreszelõn simán lereszelném az almát)
- 50 g tejszín
- 200 g fehércsokoládé ...