FAHÉJAS ROPOGÓS LAPOK

2014-06-03

sponsored links











Olajbogyó elvarázsolt a minap közzétett, fahéjas lapocskáival. Nagy ropogtatós család vagyunk, valahogy mindenki rajong a roppanós dolgokért... még a kiskutyánk is. A apró eb képes hosszan pitizni és remegni egy - egy ropogós falatért, legyen az ropi, burgonyaszirom, töpörtyû, vagy más egyéb "recsegõs" falat. Nem tudom, hogy õ hasonlít mi ránk, vagy már mi, õ rá... Szóval ezek a ropogós lapok, a világ legegyszerûbben elõállítható csemegéi. Nem kell hozzá más, csak egy adag leveles tészta, némi fahéjas cukor és más semmi. Hát nem nagyszerû! De bizony az. És hogy milyen finom, azt csak kóstolás után tudja meg az ember...


Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 csomag fahéjas cukor, 1 tojás a lekenéshez és esetleg egy kevés cukros diómorzsa....


A leveles tésztát félig felengedjük, majd lisztezett lapon, éles késsel 2-3 mm vastag szeletekre felvágjuk.






A levágott szeleteket sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd két helyen összecsippentjük a tésztát. 






Felvert tojással megkenjük a tészta szeleteket és a tetejükre fahéjas cukrot szórunk. Ha esetleg szeretjük a diót, akkor szórhatunk rá azt is apróra megvágva... 




A sütõt elõmelegítjük 200 C-ra, majd betesszük a lapokat sülni. Kb. 15 perc alatt szép pirosra-ropogósra sütjük õket. Máris ropogtathatjuk....









Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s