FAHÉJAS GRILLÁZS MUFFIN
sponsored links
Muffin sütöttem, mert már a hiányát éreztem egy finom süteménynek. Hétvégén bevallom késes sütemény gyilkossá váltam... Történt ugyanis, hogy találtam a Neten egy süteményt és annyira megtetszett a látványa és az ízvilága, hogy gondoltam megsütöm a farsangi buliba, ahová érkezésünk volt. Nem vagyok kezdõ a szakmában, de ez a sütemény kifogott rajtam, illetve nem kifogott, hanem a receptje volt használhatatlan. Kínlódtam vele eleget, mire tepsibe került, a sütésre várva. Nagy reményeket fûztem hozzá, alig vártam, hogy elkészüljön. Kukucskáltam, lestem a sütõben, majd a sütési idõ letelte után jött a felismerés: egyszerûen nem sült át! Kivettem, betettem, letakarva sütöttem és a végeredmény, ennek ellenére nem változott semmit. Rémes borzalom lett a vége! A teteje megégve, a belsejébõl pedig folyt ki a sületlen massza... Nagyon mérges voltam. Fogtam és még melegen késsel összekaszaboltam az egészet a tepsiben. Az éppen arra tévedõ fiam lesújtva nézett a tepsire és csodálkozva kérdezte, hogy ezt így kell csinálni?! Nem, dehogy! Csak kiborultam totálisan a veszteség miatt / tojás, dió, lekvár stb. /
Kihûlve, a kutya desszertje lett. Õ boldog volt és habzsolva megette... Hát így történt a süti gyilkolásom a hétvégén... De most itt pompázik ez a finom muffin, várva-várva a haza érkezõket.
Hozzávalók 12 db. muffinhoz: 1 tojás, 3 tojásfehérje / hasznosítás /, 4-4 dkg fehér illetve barna cukor, 9 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 csapott kávéskanál õrölt fahéj, csipet só, 3 kanál víz, 3 dkg ...