Fah?jas almakr?mleves
sponsored links
B? f?l ?ra alatt elk?sz?l ez a selymes kr?mleves, ?s olyan finom! A hideg t?li napokon forr?n sz?rcs?lgetve kellemesen ?tmeleg?t zamatos ?z?vel.
K?sz?t?se k?zben a fah?j ?s szegf?szeg belengi az eg?sz konyh?t, mely az adventi id?szaknak nagyon j? hangulatot k?lcs?n?z.
Hozz?val?k:
6 darab nagy ?des alma (vagy 8 darab kisebb)
1 csipet s?
2-3 db szegf?szeg
1 r?d eg?sz fah?j vagy 1 p?pos k?v?skan?l ?r?lt fah?j
7 dkg krist?lycukor
2 liter v?z
1,5 dl tejf?l
2 dkg finomliszt
1-2 ev?kan?l citroml? (?zl?s szerint)
L E G ? J A B B S?TEM?NYES K?NYVEM
megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A megmosott, megh?mozott alm?kb?l elt?vol?tjuk a csutk?t ?s kock?kra v?gjuk.
- Egy l?basban feltessz?k f?ni a 2 liter v?zzel az alm?t, beletessz?k a s?t, cukrot, szegf?szeget, az eg?sz vagy ?r?lt fah?jat. Addig f?zz?k, am?g az alma szinte puha lesz. Ekkor "kihal?sszuk" bel?le a szegf?szeget ?s a fah?jat (ha nem ?r?lt fah?jat tett?nk bele). Egy kis t?lba kivesz?nk egy szed?kan?lnyi alm?t.
- A lisztet a tejf?llel csom?mentesre keverj?k egy t?lk?ban, tesz?nk hozz? egy szed?kan?l forr? levest, sim?ra keverj?k. Majd hozz??ntj?k a leveshez, ?sszekeverj?k ?s ?sszeforraljuk 1-2 perc alatt.
- Majd botmixerrel ?sszeturmixoljuk. Beletessz?k a f?lretett, megf?tt, kock?zott alm?kat a levesbe ?s visszatessz?k a t?zhelyre, forralunk rajta egyet, k?zben ?zl?s szerint tesz?nk bele 1-2 ev?kan?l citromlevet. K?stoltjuk meg ?s aszerint tegy?k bele a citrom lev?t.
- Forr?n t?laljuk.
J? ?tv?gyat!