Fagylalt hétvégék a Centrál Kávéházban
sponsored links
Hétfõn kaptam egy kedves levelet, majd csütörtökön máris a Centrál Kávéház cukrászatán találtam magam, bõszen fagylaltot kavargatva Korponai Péterrel a cukrászat vezetõjével. S hogy mi az apropó? Lássuk a sajtóközleményt:
“Az idén 125 éves Centrál a monarchia nagykávéházainak hagyományát szeretné újjáéleszteni és a magyar gasztronómiai gyökerekre támaszkodva megújítani a kávéházi konyhát.
Cukrászunk, Korponai Péter könnyed és izgalmas formavilágú desszertjei tanúsítják - létezik harmónia hagyomány és megújulás közt. Most a fagylalt következik.
A késõtavaszi hétvégeken, április 20. és május 13. között kiderül, mivel lehet feldobni a szokványos málnát vagy epret, mivel bolondítható meg a csokoládé vagy vanília.”
Négy bloggert kértek fel a fagylaltok “megálmodására”, Két Cica Konyhája, Ági fõz és Mirelle voltak az elõzõ hétvégéken, most szombaton és vasárnap pedig a Sajtkukac fagylaltok kerülnek kipróbálásra. Tõlem is hatféle fagyit kóstolhattok, az ízekre szavazni lehet és a 4 hétvége alatt a legtöbb szavazatot begyûjtõ kreáció bekerül a Centrál repertoárjába.
Nem szeretem dicsérni magam, de mind a hat ízkombináció fantasztikus lett – köszönhetõ ez persze Péter profizmusának és a lenyûgözõ fagyigépnek is.
És az ízek, amik rátok várnak ezen a hétvégén: ...