Fagyifészek
sponsored links
Adva volt a meleg sütõ, az ebédre készült cserépben sült csirke készült benne.
Még 10 perc és kész.....
Jaj, és a desszert?
Jégkrém van a fagyóban, de az csak jégkrém....
Gyorsan összekevertem egy piskótát, így született a két személyes fagyifészek.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 75 ml langyos víz
- 120 ml olaj
- fél cs sütõpor
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 evõkanál bármilyen fanyar lekvár
- pici só
- 7 gombóc bármilyen jégkrém
Elkészítése:
A tojásfehérjét felvertem egy kanál porcukorral.
A sárgáit a többi cukorral, vízzel, olajjal, sóval, rumaromával jól kikevertem, majd a sütõporos lisztet is hozzáadtam.
Végül a fehérjét óvatosan beleforgattam, és szétfeleztem.
Az egyik felébe belekevertem egy evõkanál ribizlilekvárt, a másikat úgy hagytam sárgán.
(Most nem akartam kakaós csíkosat készíteni, ilyen már van a blogon.)
Elõvettem egy 17 cm átmérõjû szilikon kerek tortasütõformát.
Váltakozva 2-2 evõkanál masszát csorgattam a forma közepébe, mind addig amíg el nem fogyott.
180 fokon sütöttem tûpróbáig, majd kivettem a formából, kihûtöttem, és jégkrém gombócokat tettem a tetejére, így fogyasztottuk.