Fagyi...végre

2012-07-21

sponsored links



Amikor elkezdtem kenyeret sütni, vagy sajtot csinálni, egyértelmûvé vált, hogy nyárra a fagyi is saját termés lesz. Azt is sejtettem, hogy Geri "nem fogja hagyni", hogy fagyigép nélkül töltsem a nyarat, de arra nem gondoltam, hogy a legdurvább, kompresszoros (hûtõrendszerrel ellátott) fagyigéppel fog meglepni a szülinapomon. Az Unold márkájú gép hatalmas, szinte ipari szerkezet, egyszerre keveri krémesre, és fagyasztja kellõen sûrûre a fagylaltot, nem kell elõre gondolkodnom, és mélyhûtõben fagyasztanom a tartályt, gyakorlatilag bármikor 30-60 perc alatt friss fagyit csinálhatok.
Mivel idén nyáron is kiolthatatlan a friss túrókrém-piros gyümölcs kombó iránti vágyam, elsõként egy túrófagyit csináltam, fanyar ribizlivel és friss bazsalikommal. Már az alap is olyan sûrû volt, mint egy lágyabb fagyi, ezért nem kifejezetten volt alkalmas arra, hogy megfigyeljem a fagyigép mûködési fokozatait, persze ettõl még isteni lett a végeredmény, és nyilván további próbálkozásokra is ösztönzött...:)

Bazsalikomos-ribizlis túrófagylalt (hozzávalók - 1 literes tartályhoz): 
150 g tehéntúró
400 ml tejszín
4 ek barnacukor ...

Folytats a blogon ... www.bebicsirke.hu/2012/07/fagyivegre....

sponsored links

Keres?s