Fagyi tölcsér más technikával
sponsored links
Elmúlt évi kis receptes újságban találtam erre a technikára kíváncsi voltam a kivitelezésére.Gondoltam megér egy próbát! Régebben készített téli fagyi receptem blogomban szerepel, akkor a tölcsért is én sütöttem. A mostani receptben a tölcsérbe pudingkrémet töltöttek, én viszont maradtam az elõzõ krémnél vagyis maradt ez is téli fagyi jellegû finomság!
Hozzávalók: 1 db ostyalap, krémhez: tejszín, összesen 8dkg. étcsokoládé, /fele krémbe fele a tetejére/.
Elkészítése: Elõször az ostyalapot feldaraboltam 7,5x7,5 cm kockákra . Feltettem edénybe vizet fõni , az edényre rákötöttem egy gézlapot/lehet bármilyen vékony textilt is/ erre pakoltam az ostyalapot egyesével 3-4 percig hagytam rajta így a párában megpuhult és ekkor egy fém kúp formára tekertem.( Az elõzõ tölcsérem készítésekor még ez a forma nekem sem volt, ezért úgy oldottam meg hogy kartonból vágtam ki kört amit összetekertem kúp alakú formára és fóliával bevontam az elõzõ bejegyzésemnél meglehet nézni.) Mikor már mindegyikkel elkészültem ...