Fagyi tölcsér más technikával

2014-04-13

sponsored links


Elmúlt évi kis receptes újságban találtam erre a technikára kíváncsi voltam a kivitelezésére.Gondoltam megér egy próbát! Régebben készített   téli fagyi receptem blogomban szerepel, akkor a tölcsért is én sütöttem. A mostani   receptben a tölcsérbe pudingkrémet töltöttek, én viszont maradtam az elõzõ krémnél vagyis maradt ez is téli fagyi jellegû finomság!
                                                                           
Hozzávalók: 1 db ostyalap, krémhez: tejszín, összesen  8dkg.  étcsokoládé, /fele krémbe fele a tetejére/.
Elkészítése:  Elõször az ostyalapot feldaraboltam  7,5x7,5 cm kockákra . Feltettem edénybe vizet fõni , az edényre rákötöttem egy gézlapot/lehet bármilyen vékony textilt is/ erre  pakoltam az ostyalapot egyesével  3-4 percig hagytam rajta így a párában megpuhult és ekkor egy  fém kúp formára tekertem.( Az elõzõ tölcsérem készítésekor még ez a forma nekem sem volt, ezért úgy oldottam meg hogy  kartonból vágtam ki kört amit  összetekertem  kúp alakú formára  és  fóliával bevontam  az elõzõ bejegyzésemnél meglehet nézni.) Mikor már mindegyikkel elkészültem ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s