Fagyi szelet

2017-06-04

sponsored links

Fagyi szelet
Semmi köze a fagyihoz, bár hûtõszekrényt igényel, fõleg ilyen melegben.
Tészta hozzávalói:

4 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt 
1 csomag puncs pudingpor
1 csomag sütõpor
1 csipet só
6 evõkanál víz


Krém hozzávalói:

3 tojássárga
3 evõkanál liszt
2,5 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor


Díszítés:

2 dl tejszín habbá verve
ízlés szerint kakaópor vagy csokireszelék

A lisztet, pudingport és a sütõport szárazon összekevertem.A tojásfehérjékbõl csipet sóval kemény habot vertem. A tojások sárgáit jól felhabosítottam a cukorral és a vízzel - a víbze belenyomtam néhány szem meggyet, hogy erõsebb legyen a piskóta színe(nem lett!). A tojáshabot apránként hozzádolgoztam a tojássárgás masszához, és sütõpapírral bélelt 20x30 centis tepsibe símítottam a tésztát. Elõmelegített 180 fokos sütõben kb.20 perc alatt megsütöttem.
Míg sült, elkészítettem a krémet.
A tojássárgákból, lisztbõl, tejbõl sûrû krémet fõzütem. Míg hûlt kikevertem habosra a porcukorral és vaníliás cukorral a margarint, majd kanalanként beledolgoztam a margarinba a már csak langyos pudingot. A krémmel megkentem a piskótalapot.Hûtõbe tettem. Pár óra múlva kemény habbá vertem egy zacskó állati eredetû habtejszínt 1 evõkanál porcukorral, és a habot a sütemény tetejére símítottam.
A receptet Zsuzsánál találtam - nagyon szépen köszönöm!
Nekem akadt vele némi problémám.....mivel a receptben a tepsi méret nem volt megadva, a 20x30-as tepsiben nagyon vastag lett a piskóta, ezért a tetejét levágtam - jó lett tálas desszertbe!?   . Másik problémám hogy nekem nem lett a piskóta színe szép rózsaszín, de ez sem zavart különösebben. Még annyit megjegyzek, hogy nekem a tésztája kicsit édesnek tünt, kevesebb cukor is elég lehet bele
kakaóporból sablonnal díszítettem


Egyik pünkösdi süteményünk ez volt - nagyon ízlett!  ?


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2017/06/fagyi...

sponsored links

Keres?s