Faepres kísérlet - csak, hogy el ne felejtsem
sponsored links
A kisnyárádi háznál van egy (fehér) eperfa. A gyerekkorom falusi, tanyasi udvarain elengedhetetlen volt ez a növény. Azóta igen ritkán láttam. Éppen most érik. Szedtünk egy kilónyit. Nem valami élvezetes gyümölcs (szerintem), de kíváncsi vagyok, hogy ki lehet-e hozni belõle valamit. Mivel citromfüvet is találtunk jócskán az jutott eszembe, hogy ezzel ízesítem. Csak úgy magában (minden ízesítés és egyéb nélkül) fõztem kb. negyed órát a gyümölcsöt. hagytam kihûlni, majd apróra vágott citromfüvet kevertem bele. Botmixerrel pépesítettem. Egészen jó lett. (A képen a csíkos desszertben a barnás réteg.)
Tehát csak 1 kg faeper megfõzve (minden egyéb nélkül) s egy marék apróra vágott citromfûvel ízesítve, turmixolva. Tejbegrízzel (és epre rebarbaramártással) tálalva.
Mivel a sok kis mag miatt az állaga a tejbegrízre emlékeztetett, az jutott eszembe, hogy ezt ...