FACEBOOK TORTA

2011-10-15

sponsored links


Kis lánykám unokanõvérének készült ez a torta. Alexandra most volt 12 éves. Nagy rajongója  ennek a közösségi oldalnak. Meglepetés lesz neki, nem tud róla. Az anyája kérte, hogy ilyen tortát süssek a leányzónak. Tegnap délután neki is álltam. Hamar meg volt, nem volt vele semmi fakszni, hacsak a betûk sablonból való kiollózása és a marcipánból, pengével való kimetszése nem volt annak mondható... Ilyen lett. Remélem fog neki tetszeni, és határtalan lesz a boldogsága. Kedves, helyes, szófogadó kislány, megérdemli a vágyott tortát. Szívbõl készült neki, szívesen....Az alapja kakaós piskóta volt, a jól bevált ganache krémmel töltve.

Hozzávalók: 6 tojás, 18 dkg cukor, 14 dkg liszt, 4 dkg keserû kakaópor, 1/2 sütõpor, csipet só, 6 evõkanál víz, 3 tábla keserû és 2 tábla tej csokoládé, 1/2 l. tejszín, 20-20 dkg fehér illetve kék marcipán.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük a csipet sóval. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. Mikor kikevertük, bele szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütõport és alaposan ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s