F?szerkever?k indiai lencsef?zel?khez
sponsored links
Az egyik kedvencemhez, az indiai lencsef?zel?khez, vagyis a dhal makhanihoz el?re elk?sz?tettem egy ?veg f?szerkever?ket. ?gy egyszer?en csak 60 g-ot hozz?adok az 1 kg lencs?hez ?s nem kell vad?szni a f?szereket a konyhaszekr?nyben.
Mindig a F?szer?szn?l szerzem be az hozz?val?kat. Nagy seg?ts?g, hogy webshopb?l is v?logathat az ember. De ?n ragaszkodom az ?zlethez. Ritk?n jutok el a belv?rosba, de ilyen alkalmakkor egyszer?en kifosztom az ?zletet. Lustas?g ?s egy kis
el?rel?t?s sz?lte a receptet!
Ha van kedvenc ?teletek, amelyhez sok f?szer sz?ks?ges, akkor k?sz?ts?tek el el?re a kever?ket, ?gy egyszer?bb lesz a f?z?s!
Elk?sz?t?si id?: 5 perc
Hozz?val?k 1 kg sz?raz lencs?hez:
2 ek. r?mai k?m?ny
2 ek. koriander
2 ek. ?r?lt kurkuma
1 ek. kardamom
1 tk. ?r?lt cayenne bors
1 tk. ?r?lt fekete bors
- K?v?dar?l?ban finomra ?r?lj?k a r?mai k?m?nyt, a koriandert, kardamomt.
- Ezut?n hozz?adjuk az ?r?lt kurkum?t, az ?r?lt cayenne borsot ?s az ?r?lt fekete borsot az el?z? kever?khez ?s csup?n p?r m?sodperc alatt ?sszeforgatjuk az eg?szet.
- Egy j?l z?r?d? ?vegbe t?ltj?k a f?szerkever?ket. F?z?skor 1 kg sz?raz lencs?hez 60 g f?szerkever?ket adunk.
- TIPP: Kimondottan rozsdamentes ac?l k?v?dar?l?t v?lasztottam a kis elektromos k?ty? beszerz?sekor. Az ?rl?ed?nyt ki tudom venni ?s k?nnyen elmoshat?. Ez nem csak az?rt hasznos, mert k?nnyen tiszt?that?, hanem az?rt is, mert roppant tart?s legyen sz? ak?r k?v?r?l, ak?r friss f?szerkever?k k?sz?t?s?r?l.