F?szeres karal?b? kr?mleves
sponsored links
Igaz, m?g messze nincs szezonja, de a napokban kaptam 2 fej karal?b?t, ami kin?zetre azonnal egy finom kr?mlevesre volt ?t?lve...
Hogy izgalmas legyen, egy kis feh?rborral bolond?tottam, amit?l az eredm?ny hamar mag??rt besz?lt. Els? t?laltra minden cseppje elfogyott :-D
(K?sz?thet? persze, ak?r brokkolib?l, karfiolb?l, zellerb?l stb. is...)
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
2 ek repce,- vagy napraforg?olaj
2 db karal?b?
1 fej v?r?shagyma
2 db kisebb krumpli
3 gerezd fokhagyma
2,5 dl sz?raz feh?rbor
7,5 dl z?lds?g alapl?
3 ek vaj
2 dl tejsz?n
1 csokor met?l?hagyma
(1 csokor turbolya)
csipet frissen reszelt szerecsendi?
s?, bors
A karal?b?t, krumplit megh?mozzuk, nagyobb darabokra v?gjuk. A hagym?t, fokhagym?t megpucoljuk, finomra felapr?zzuk. A friss met?l?hagym?t (turboly?t) megmossuk, lesz?r?tjuk ?s ?sszedaraboljuk.
Az olajat a vajjal egy faz?kban felforr?s?tjuk ?s el?sz?r a hagym?t, majd kicsit k?s?bb hozz?adva, a fokhagym?t is ?vegesre pir?tjuk. (Vigy?zzunk, a fokhagyma, ha meg?g, keser? lesz!)
Belekeverj?k a krumplit ?s a karal?b? darabokat. Fel?ntj?k a borral, majd 5 perc forral?s ut?n a z?lds?gl?t is hozz??ntj?k. Alacsony fokozaton, fed?vel takarva kb. 15 percig f?zz?k.
K?zi mixerrel, vagy turmixg?ppel a levest sim?ra dolgozzuk. Fel?ntj?k a tejsz?nnel ?s m?g egyszer ?sszerottyantjuk.
Lev?ve a t?zhelyr?l, keverj?k bele a marad?k vajat, kevergess?k m?g elolvad.
?zes?ts?k s?val, borssal, szerecsendi?val.
T?lal?skor sz?rjuk meg a friss met?l?hagym?val (turboly?val) ?s k?n?ljunk mell? pir?tott zsemlemorzs?t.
Nagyon finom!
Hogy izgalmas legyen, egy kis feh?rborral bolond?tottam, amit?l az eredm?ny hamar mag??rt besz?lt. Els? t?laltra minden cseppje elfogyott :-D
(K?sz?thet? persze, ak?r brokkolib?l, karfiolb?l, zellerb?l stb. is...)
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
2 ek repce,- vagy napraforg?olaj
2 db karal?b?
1 fej v?r?shagyma
2 db kisebb krumpli
3 gerezd fokhagyma
2,5 dl sz?raz feh?rbor
7,5 dl z?lds?g alapl?
3 ek vaj
2 dl tejsz?n
1 csokor met?l?hagyma
(1 csokor turbolya)
csipet frissen reszelt szerecsendi?
s?, bors
A karal?b?t, krumplit megh?mozzuk, nagyobb darabokra v?gjuk. A hagym?t, fokhagym?t megpucoljuk, finomra felapr?zzuk. A friss met?l?hagym?t (turboly?t) megmossuk, lesz?r?tjuk ?s ?sszedaraboljuk.
Az olajat a vajjal egy faz?kban felforr?s?tjuk ?s el?sz?r a hagym?t, majd kicsit k?s?bb hozz?adva, a fokhagym?t is ?vegesre pir?tjuk. (Vigy?zzunk, a fokhagyma, ha meg?g, keser? lesz!)
Belekeverj?k a krumplit ?s a karal?b? darabokat. Fel?ntj?k a borral, majd 5 perc forral?s ut?n a z?lds?gl?t is hozz??ntj?k. Alacsony fokozaton, fed?vel takarva kb. 15 percig f?zz?k.
K?zi mixerrel, vagy turmixg?ppel a levest sim?ra dolgozzuk. Fel?ntj?k a tejsz?nnel ?s m?g egyszer ?sszerottyantjuk.
Lev?ve a t?zhelyr?l, keverj?k bele a marad?k vajat, kevergess?k m?g elolvad.
?zes?ts?k s?val, borssal, szerecsendi?val.
T?lal?skor sz?rjuk meg a friss met?l?hagym?val (turboly?val) ?s k?n?ljunk mell? pir?tott zsemlemorzs?t.
Nagyon finom!