F?szeres gombaleves
sponsored links
Tudom, nem egy egyet-f?ldet renget? k?l?nlegess?g, de m?r annyiszor k?sz?tettem ?s minden alkalommal kicsit m?sk?pp, ?gyhogy most t?bbek k?r?s?re ?s ut?daim sz?m?ra, musz?j lejegyeznem. Tal?n t?bben is ?r?lnek neki...
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
30 dkg kerti csiperke gomba (lehet m?sfajta is, vagy vegyesen)
3 k?zepes s?rgar?pa
1 k?zepes fej hagyma
1 karcs? sz?l p?r?hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
1 dl sz?raz feh?rbor
1 l sz?rnyash?s-, vagy z?lds?g alapl?
s?, bors
2 dl tejf?l
1 ek liszt
1-1 tk t?rkony, kakukkf?
f?szerpaprika ?zl?s szerint
petrezselyem
A gomb?t foly?v?z alatt le?bl?tj?k (esetleg megh?mozzuk), gombafejeket, sz?rakat felszeletelj?k. S?rgar?p?t, p?r?hagym?t, megtiszt?tjuk, felkarik?zzuk. A hagym?t, fokhagym?t megh?mozzuk,finomra v?gjuk (?tt?rj?k).
A vajat felhev?tj?k, megfonnyasztjuk benne a hagym?t, p?r?hagym?t, majd az ?tt?rt fokhagym?t. R?dobjuk a s?rgar?p?t, gomb?t, 2-3 percig pir?tjuk. Fel?ntj?k a borral ?s az alapl?vel, felforraljuk. Megsz?rjuk t?rkonnyal, kakukkf?vel, pirospaprik?val ?s m?rs?kelt t?z?n, f?lrebillentett tet?vel, s?r?n kevergetve, puh?ra f?zz?k.
A tejf?lbe sim?ra keverj?k a lisztet, felh?g?tjuk 1-2 ek levessel ?s belekeverj?k a levesbe.
Lassan felforraljuk, s?val, borssal sz?ks?g szerint ut?na?zes?tj?k.
T?lal?skor meghintj?k friss petrezselymmel.
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
30 dkg kerti csiperke gomba (lehet m?sfajta is, vagy vegyesen)
3 k?zepes s?rgar?pa
1 k?zepes fej hagyma
1 karcs? sz?l p?r?hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
1 dl sz?raz feh?rbor
1 l sz?rnyash?s-, vagy z?lds?g alapl?
s?, bors
2 dl tejf?l
1 ek liszt
1-1 tk t?rkony, kakukkf?
f?szerpaprika ?zl?s szerint
petrezselyem
A gomb?t foly?v?z alatt le?bl?tj?k (esetleg megh?mozzuk), gombafejeket, sz?rakat felszeletelj?k. S?rgar?p?t, p?r?hagym?t, megtiszt?tjuk, felkarik?zzuk. A hagym?t, fokhagym?t megh?mozzuk,finomra v?gjuk (?tt?rj?k).
A vajat felhev?tj?k, megfonnyasztjuk benne a hagym?t, p?r?hagym?t, majd az ?tt?rt fokhagym?t. R?dobjuk a s?rgar?p?t, gomb?t, 2-3 percig pir?tjuk. Fel?ntj?k a borral ?s az alapl?vel, felforraljuk. Megsz?rjuk t?rkonnyal, kakukkf?vel, pirospaprik?val ?s m?rs?kelt t?z?n, f?lrebillentett tet?vel, s?r?n kevergetve, puh?ra f?zz?k.
A tejf?lbe sim?ra keverj?k a lisztet, felh?g?tjuk 1-2 ek levessel ?s belekeverj?k a levesbe.
Lassan felforraljuk, s?val, borssal sz?ks?g szerint ut?na?zes?tj?k.
T?lal?skor meghintj?k friss petrezselymmel.