F?szeres cukkini, 15 perc alatt
sponsored links
Kedvenc klasszikusom, Hemangi Stef?n Helga receptje.
Az uram a lelkemre k?t?tte, hogy ?rjam le ide, mert nagyon finom. Visszajelz?seitekb?l tudom, hogy sokakat elriasztanak az idegen f?szerek, de higgy?tek el, ?rdemes kipr?b?lni. Sok ?zletben kaphat?k m?r ezek a f?szerek. Pl. fekete must?rmagot, r?mai k?m?nyt, kurkum?t a helyi csomagol?smentes boltban is kapni, de a SPAR, TESCO ?s az AUCHAN is forgalmazza m?r ezeket. Az ?rd?ggy?k?r helyett haszn?lhattok fokhagym?t. Persze, ezeket a keleti f?szereket "magyarosra" is kicser?lhetitek (s?rga must?rmag, k?m?mymag, bors, pici ?r?lt paprika, 1-2 bab?rlev?l, fokhagyma) ?s m?ris egy nagyon j? ?zvil?g? ?telt ehettek, ami nem r?ntott ?s nem t?csni, mert legt?bbsz?r esz?nk cukkinib?l.
Hozz?val?k:
- 2 ev?kan?l zsirad?k
- 1 te?skan?l fekete must?rmag
- 2 te?skan?l r?mai k?m?ny
- 5-6 currylev?l
- 1 ev?kan?l k?kuszreszel?k
- egy csipetnyi ?r?lt csili
- 1/2 te?skan?l ?rd?ggy?k?rpor (aszafoetida, hing)
- 1/2 te?skan?l kurkuma
- 80 dkg cukkini felkock?zva (?n negyedekre v?gtam, azut?n p?rhuzamosan feldaraboltam ?s 1,5 cm-enk?nt v?gtam el)
- 1,5 te?skan?l s?
Felmeleg?tettem a zsirad?kot, kipattogtattam a must?rmagot, hozz?tettem a r?mai k?m?nyt, kicsit pir?tottam, beletettem a curryleveleket ?s a k?kuszreszel?ket, tov?bb pir?tottam.
Ezt k?vet?en r?sz?rtam a csilit, az ?rd?ggy?k?rport, a kurkum?t, j?l elkevertem ?s beletettem a cukkinit, azzal is elkevertem ?s kb. 8 percig hagytam a t?z?n, id?nk?nt csak annyit kevergetve, hogy k?zben piruljon is.
K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.