F?st?lt lazac h?zilag (paleo)
sponsored links
Hozz?val?k:
4 x 25 dkg lazac
a p?choz:
1 gramm r?mai k?m?ny
2 gramm sz?r?tott rozmaring
1 gramm ?r?lt gy?mb?r
1 kezeletlen citrom reszelt h?ja
2 gramm sz?r?tott petrezselyem
2-3 te?skan?l s?
a f?st?l?shez:
2 mar?k whiskys forg?cs
1 citrom reszelt h?ja
1 narancs reszelt h?ja
1 sz?r?tott apr?ra t?rdelt bab?rlev?l
6-8 szem mozs?rban ?sszet?rt bor?kabogy?
a k?rethez:
adag szalonn?ba tekert sp?rga (recept itt)
a m?rtogat?shoz:
1 adag tart?s majon?z (recept itt)
1 ev?kan?l apr?ra v?gott friss kapor
El?z? este a p?c hozz?val?it mozs?rban rusztikusra t?rj?k, majd alaposan bed?rzs?lj?k vele a lazacot. H?t?szekr?nybe tessz?k. M?snap lemossuk r?la a p?cot. Egy ?r?ra hideg v?zbe tessz?k ?zni. Pap?rt?rl?vel leitatjuk r?la a vizet. R?csra t?ve, sz?raz, h?v?s helyre tessz?k p?r ?r?ra. A f?st?l? anyagokat aluf?li?ba tessz?k (nem vagyok aluf?lia p?rti, de itt nem ?rintkezik az ?tellel ?s sok bossz?s?gt?l k?m?lhetj?k meg magunkat a haszn?lat?val). Megszurk?ljuk p?r helyen. ?ssze?ll?tjuk a half?st?l?t, a fels? r?csra tessz?k a halszeleteket majd a begy?jt?st?l sz?m?tott 20 percig f?st?lj?k a halat. Ennyi id? alatt a f?st ?tj?rja a szeleteket ?s teljesen ?t is p?rol?dik. Szalonn?ba tekert sp?rg?t ?s kaporral elkevert majon?zt adunk mell?.
A facebookon is k?vethettek, itt tudtok csatlakozni hozz?m. Ne feledj?k, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyz?seim n?latok, ha a K?veted lehet?s?gre is r?kattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozz?m.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozz?m.
L?trehoztunk egy ?j paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozz?nk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ?tleteiteket, receptjeiteket is v?rjuk!