F?ge
sponsored links
F?ge csatni
1 kg f?ge
1 alma,
20 dkg mazsola,
2 lila hagyma
alamaecet
oliva olaj
20 dkg barna cukor,
1 citrom leve ?s h?ja
F?szerek: s?, bors, gy?mb?rpor, szegf?bors, fah?j, szegf?szeg
A mazsol?t 10 percre forr? vizbe ?ztatjuk. A f?g?t ?s alm?t megmossuk a f?ge sz?r?t lev?gjuk ?s alm?t kicsum?zzuk.
A lila hagym?t felv?gjuk ?s olajon megpir?tjuk, majd hozz? tessz?k a f?g?t az alm?t ?s a f?szereket.
Addig f?zz?k m?g egy kicsit bes?r?s?dik, ?s minden megpuhul. Belef?zz?k a cukrot ?s az almaecetet, majd forr?n ?vegekbe t?ltj?k.
F?ge dzsem
1 kg f?ge
20 dkg cukor
1 alma
1 kk citromsav
A f?g?t megmossuk, a sz?r?t lev?gjuk, kisebb darabokra apr?tjik. A cukorral ?s a megh?mozott, lereszelt alm?val s?r?re f?zz?k. Amikor elk?sz?lt, t?lts?k el?z?leg cs?r?tlan?tott bef?ttes ?vegekbe, ?s sz?raz dunsztban hagyjuk kih?lni.