F?ge fagylalt
sponsored links
V?gre ?jra itt! Lassan k?t ?v kihagy?s ut?n, m?r nagyon hi?nyzott a blogol?s, ?s rengeteg ?j recept is ?sszegy?lt, amit szeretn?k megosztani Veletek. Els?k?nt egy f?g?s fagyit hoztam, mert ez m?r nem sok?ig lesz aktu?lis ?gy okt?ber k?zep?n, de az?rt m?g van f?ge, ?s tart a v?nasszonyok nyara, sz?val h?tha valakinek kedve t?mad hozz?.
A fagyi cukor n?lk?l k?sz?lt, m?zzel, mert ez az ?j h?bortom, a hozz?adott cukor ker?l?se, a kisl?nyom miatt. ?s bizony ? az oka a hosszabb kihagy?snak is, Biuska, aki decemberben m?r k?t ?ves lesz. Hihetetlen, hogy rep?l az id?, m?r besz?l, szaladg?l, eg?sz nap cukiskodik, alig v?rom, hogy egy?tt s?ss?nk-f?zz?k a konyh?ban ?.
A m?z a f?g?hez nagyon j?l passzolt, Biu persze meg sem k?stolta, hi?ba k?n?ltam t?bbsz?r is, csak r?zta a fejecsk?j?t. Majd j?v?re ?jra pr?b?lkozom, addigra m?r biztosan ?rdekelni fogja.
Hozz?val?k:
- A f?gesz?szhoz:
300-400 g f?ge
50 ml v?z
50 g m?z
- A fagyialaphoz:
250 g mascarpone
1/2 r?d van?lia magjai
200 ml hideg tejsz?n
Elk?sz?t?s:
A f?g?t egy kisebb l?basban felteszem f?ni a v?zzel ?s a m?zzel egy?tt. N?h?ny perc alatt ?sszeforralom, amikor m?r kicsit sz?tf?tt, leveszem ?s f?lre rakom h?lni.A mascarpon?t ?s a van?li?t k?zi habver?vel kikeverem, hozz?adom a f?gesz?szt is.
V?g?l a tejsz?nt kem?ny habb? verem, ?s beleforgatom a fagyialapba. Ha sz?ks?ges, p?r ?r?ra m?g h?t?be teszem, hogy biztosan hidegen ker?lj?n a g?pbe.
A f?g?s kr?met a fagyig?pbe kanalazom, ?s 30-40 percig hagyom, hogy kikeverje a fagylaltot.