Ezt a kaját imádom!
sponsored links
Ami nem más, mint pirított zöldségek kuszkusz-szal. Nagyon szeretem a bulgurt is és a kuszkuszt is, pedig az arab konyha úgy gondolom távolabb áll tõlem, mint az európai vagy a keleti konyha. Mégis ez a 2 összetevõ mindig helyet kap a palettámon.
Hozzávalók: 500 gr kuszkusz, ízlés szerint otthon fellelhetõ zöldségek, olíva olaj, só, bors, petrezselyemzöld. Ebben most van gomba, padlizsán, csicseriborsó, kaliforniai paprika, hagyma.
Elkészítése: A zöldségeket felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Amikor elkészült egy tálba öntjük és fûszerezzük. A kuszkuszt kimérjük egy hõálló edénybe ( a legjobb egy bögrével) és ugyanannyi sós forrásban lévõ vízzel felöntjük. Letakarjuk és kb negyedórát állni hagyjuk. Ez alatt a szemek megduzzadnak. Egy villával átkeverjük, hozzáöntjük a pirított zöldségeket és megszórjuk friss petrezselyemmel. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Hozzávalók: 500 gr kuszkusz, ízlés szerint otthon fellelhetõ zöldségek, olíva olaj, só, bors, petrezselyemzöld. Ebben most van gomba, padlizsán, csicseriborsó, kaliforniai paprika, hagyma.
Elkészítése: A zöldségeket felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Amikor elkészült egy tálba öntjük és fûszerezzük. A kuszkuszt kimérjük egy hõálló edénybe ( a legjobb egy bögrével) és ugyanannyi sós forrásban lévõ vízzel felöntjük. Letakarjuk és kb negyedórát állni hagyjuk. Ez alatt a szemek megduzzadnak. Egy villával átkeverjük, hozzáöntjük a pirított zöldségeket és megszórjuk friss petrezselyemmel. Hidegen, melegen egyaránt finom.