Ezerarcú cukkini
sponsored links
Cukkini újra és újra. Megunhatatlan. Ezúttal egy "tepsis" változat.
Hozzávalók (4-5 adagnyi):
A zöldségek tetejére rászórtam az összevagdalt zöldfûszereket (szárított is lehet), õröltem rá színesborsot és még szórtam egy kevés sót, majd 30 percig sütöttem 200 fokon.
Hozzávalók (4-5 adagnyi):
- 2 közepes cukkini
- 4 paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 1 db pritaminpaprika
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 maréknyi köles (természetesen rizs is jó, ha az van kéznél)
- só
- baszalikom
- kakukkfû
- szurokfû (oregano)
- 2 cikk fokhagyma
- bors
- 10 dkg-nyi juhtúró
- 3-4 dl natúr joghurt
- 1 db csípõspaprika
Egy sütõedény alját kikentem olívaolajjal, szórtam rá durva szemû sót, és szétterítettem a kölest. Azt gondoltam, ez lesz a nedvességmegkötõ anyag, hogy ne tocsogjon az egész a sülés során keletkezõ létõl. Jól gondoltam. Finoman szaftos lett, de leve egyáltalán nem volt.
A felszeletelt cukkiniket, hagymákat, paradicsomokat nagyjából sorba rakosgattam úgy, hogy elõször a cukkiniket körbe-körbe kiraktam, és közé dugdostam a többit. Igazából nem volt benne konzekvencia.
A zöldségek tetejére rászórtam az összevagdalt zöldfûszereket (szárított is lehet), õröltem rá színesborsot és még szórtam egy kevés sót, majd 30 percig sütöttem 200 fokon.
Miután nagyjából megsült, megkentem a fokhagymával elkevert natúr joghurttal, rámorzsoltam a tetejére a juhtúrót, megszórtam finomra vagdalt csípõspaprikával és megpirítottam.
Ízes lett és szép színes. Egy tál céklás jégsaláta, balzsamecettel és olívaolajjal épp jó volt hozzá.