Ez nem pad thai
sponsored links
Az úgy volt, hogy volt egyszer egy egyszeri leány, valahol a Kárpát-medence mélyén. Élt, éldegélt, mint minden rendes bácskai leányzó. Krumplievest evett meg grízes tésztát, szilvás lepényt meg csorgatott tojáslevest. Igen ám, de csúnya nagy homokszem került abba a bizonyos mahinába, amikoris elkezdett szakácskönyveket írogatni az istenadta. Mert az egy dolog, hogy az ember lánya papírra veti a nagymama titkos és nehezen reprodukálható tortáit meg a nagynéni még titkosabb pogácsáit. De aztán elkezdenek jönni a mások szakácskönyvei is. Születésnap? Szakácskönyv. Névnap? Szakácskönyv. Stb.
És kitágul a világ. Jé, máshol egészen máshogy fõznek. Jé, imádom a szójaszószt! Bólogat nagy egyetértésben az idõközben beszerzett férjjel együtt, aki meg csak adja alá a lovat. Jé, a csípõs ételek is tök finomak! És jé, a mungóbab csírát is meg lehet enni! Ki gondolta volna?
Meg aztán olyanok is elõfordulnak, hogy meghívják holmiféle étterem megnyitóra is az ilyen irkálgató egyedeket, hátha arról a bizonyos helyrõl is születik pár sorocska.
Szóval szegény mit sem sejtõ fõhõsünk imígyen beleszeretett a pad thai (vagy valami hasonló) névre hallgató ...