Ez nem a gallok reggelije, hanem a tiéd!

2014-05-09

sponsored links

Sonkás sajtos croissant !

Ez az istenien könnyû vajas tészta a franciák mindennapos reggelije. Ennek a változatnak a külseje ropogós, a belsejében ott lapul a sonka és füstölt sajt zamata. Frissen fogyaszd, mert úgy az igazi.

Látod, egy kis trükkel te is élvezheted e csodás péksüteményt, a reggeli alkalmával.

fotó

A croissant szó jelentése félhold. A croissant, talán nem helyesen, de ejtsük kroászannak.

Míg a gallok a natúr változatot részesítik elõnyben, de kapható vajas és mandulás is. Inkább Franciaországon kívül terjedtek el a sós, például sonkás, sajtos, spenótos variációk.

Hozzávalók:

1 cs leveles tészta (te magad is készíthetsz leveles tésztát, de a bolti is tökéletes, és nem kell vele bajlódni, hajtogatni, pihentetni.)

15 dkg füstölt sajt

15 dkg sonka

1 db tojás

A sajtot reszeld le kis lyukú reszelõn, a sonkát csíkozd fel gyufaszál nagyságúra.

A leveles tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra, majd vágj belõlük hosszúkás háromszöget.

A háromszög rövidebb lapjához halmozz a töltelékbõl és csavard fel a tésztát. Kend meg mindegyiket felvert tojással, és 180 fokos elõmelegített sütõben süsd aranybarnára.

DSC08399

DSC08402


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/05/09/ez-...

sponsored links

Keres?s