Ez nem a gallok reggelije, hanem a tiéd!
sponsored links
Sonkás sajtos croissant !
Ez az istenien könnyû vajas tészta a franciák mindennapos reggelije. Ennek a változatnak a külseje ropogós, a belsejében ott lapul a sonka és füstölt sajt zamata. Frissen fogyaszd, mert úgy az igazi.
Látod, egy kis trükkel te is élvezheted e csodás péksüteményt, a reggeli alkalmával.
A croissant szó jelentése félhold. A croissant, talán nem helyesen, de ejtsük kroászannak.
Míg a gallok a natúr változatot részesítik elõnyben, de kapható vajas és mandulás is. Inkább Franciaországon kívül terjedtek el a sós, például sonkás, sajtos, spenótos variációk.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta (te magad is készíthetsz leveles tésztát, de a bolti is tökéletes, és nem kell vele bajlódni, hajtogatni, pihentetni.)
15 dkg füstölt sajt
15 dkg sonka
1 db tojás
A sajtot reszeld le kis lyukú reszelõn, a sonkát csíkozd fel gyufaszál nagyságúra.
A leveles tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra, majd vágj belõlük hosszúkás háromszöget.
A háromszög rövidebb lapjához halmozz a töltelékbõl és csavard fel a tésztát. Kend meg mindegyiket felvert tojással, és 180 fokos elõmelegített sütõben süsd aranybarnára.
Ez az istenien könnyû vajas tészta a franciák mindennapos reggelije. Ennek a változatnak a külseje ropogós, a belsejében ott lapul a sonka és füstölt sajt zamata. Frissen fogyaszd, mert úgy az igazi.
Látod, egy kis trükkel te is élvezheted e csodás péksüteményt, a reggeli alkalmával.
A croissant szó jelentése félhold. A croissant, talán nem helyesen, de ejtsük kroászannak.
Míg a gallok a natúr változatot részesítik elõnyben, de kapható vajas és mandulás is. Inkább Franciaországon kívül terjedtek el a sós, például sonkás, sajtos, spenótos variációk.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta (te magad is készíthetsz leveles tésztát, de a bolti is tökéletes, és nem kell vele bajlódni, hajtogatni, pihentetni.)
15 dkg füstölt sajt
15 dkg sonka
1 db tojás
A sajtot reszeld le kis lyukú reszelõn, a sonkát csíkozd fel gyufaszál nagyságúra.
A leveles tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra, majd vágj belõlük hosszúkás háromszöget.
A háromszög rövidebb lapjához halmozz a töltelékbõl és csavard fel a tésztát. Kend meg mindegyiket felvert tojással, és 180 fokos elõmelegített sütõben süsd aranybarnára.