Ez nagyon félelmetesen finom?
sponsored links
Ez egy népszerû Malaysia utcai sült snack desszert. Mindenhol árulják, éjszakai piacon, reggelire is, vagy út mentén. Ez nagyon félelmetesen finom? Egyszerûen, könnyen elkészíthetõ, mindössze 30 perc alatt, és egy csodálatos finomságot varázsolhatunk a családi asztalra? akár még uzsonnára is elkészíthetõ a gyerekeknek? Csupán 5-10 perc alatt elfogyott az összes?, ha nagy a család, érdemes dupla adagot készíteni?:)
Ázsiai Kókuszos Banán Fánk
Hozzávalók:
250 ml (1 cup) liszt
fél csomag sütõpor
125ml (1/2 cup) kókuszreszelék
csipet só
3-4 ek cukor
1 db lime héja vagy citrom
3 db puhább banán
1 db tojás
kókuszolaj a sütéshez
kristálycukor a díszítéshez
Elkészítés:
A banánt tegyük egy tálba, és egy villával jól nyomjuk szét.
Ezt követen adjuk hozzá, a sütõporos lisztet, sót, cukrot, kókuszreszeléket, lime reszelt héját/vagy citrom héját, és jól keverjük össze.
Sûrû tésztát kapunk (kicsit hasonlít a nokedli tészta állagára). Tegyük a hûtõbe 15 percre.
Addig hevítsük fel a kókuszzsírt.
Forró kókuszolajban süssük ki, 2-3 perc alatt - szaggassuk egy evõkanállal bele, egy kicsit érintsük az olajba a kanalat, így könnyen lecsusszan a fánk tészta ?
A fánkok feljönnek az olaj felszínére, akkor lesznek jók, szép aranybarna színüknek kell lennie.
Egy szûrõkanállal emeljük ki a megsült fánkokat, egy papírtörlõre, ha nem kókusz olajat használunk, és még melegen szórjuk meg rögtön kristálycukorral.
A kisült fánkokat, azonnal tálaljuk fel.
Jó étvágyat!
Klarissza
Ázsiai Kókuszos Banán Fánk
Hozzávalók:
250 ml (1 cup) liszt
fél csomag sütõpor
125ml (1/2 cup) kókuszreszelék
csipet só
3-4 ek cukor
1 db lime héja vagy citrom
3 db puhább banán
1 db tojás
kókuszolaj a sütéshez
kristálycukor a díszítéshez
Elkészítés:
A banánt tegyük egy tálba, és egy villával jól nyomjuk szét.
Ezt követen adjuk hozzá, a sütõporos lisztet, sót, cukrot, kókuszreszeléket, lime reszelt héját/vagy citrom héját, és jól keverjük össze.
Sûrû tésztát kapunk (kicsit hasonlít a nokedli tészta állagára). Tegyük a hûtõbe 15 percre.
Addig hevítsük fel a kókuszzsírt.
Forró kókuszolajban süssük ki, 2-3 perc alatt - szaggassuk egy evõkanállal bele, egy kicsit érintsük az olajba a kanalat, így könnyen lecsusszan a fánk tészta ?
A fánkok feljönnek az olaj felszínére, akkor lesznek jók, szép aranybarna színüknek kell lennie.
Egy szûrõkanállal emeljük ki a megsült fánkokat, egy papírtörlõre, ha nem kókusz olajat használunk, és még melegen szórjuk meg rögtön kristálycukorral.
A kisült fánkokat, azonnal tálaljuk fel.
Jó étvágyat!
Klarissza