Ez még egy szombati történet :)
sponsored links
Szentgotthárd.
2014. március 08. 7óra 34perc.
Szombat reggel.
Gondoltam, ma kicsípem magam, ha már egyszer Nõnap van, igazán megérdemlik az én drágáim, hogy elagantosan köszöntsem õket a NÕKET.
2014. március 08. 7óra 34perc.
Szombat reggel.
Gondoltam, ma kicsípem magam, ha már egyszer Nõnap van, igazán megérdemlik az én drágáim, hogy elagantosan köszöntsem õket a NÕKET.
Viszonylag sokat gondolkodtam ezen a tervemen és a mikor a csokornyakkendõnél tartottam, eszembe jutott hogy masni tésztát (olaszoknak: farfalle, gyerekeknek: pillangó, szépkorúaknak: hát ez meg miez) még nem is készítettem. Talán mondanom sem kell, hogy ennél tovább nem nagyon jutottam; de azért nemesi egyszerûséggel a fészbukra dobtam egy nagy közös rózsát és neki láttam a fõzésnek.
Egyszerûen, minden különösebb fûszerezés nélkül, ügyesen összeválogatva a hozzávalókat.
Mint az olaszok.
FARFALLE, GORGONZOLA E PROSCIUTTO
PILLANGÓK, GORGONZOLA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg farfalle
dkg goronzola sajt
2 dl tejszín
5 dkg sárgarépa
10 dkg minõségi sonka hajszálvékonyra szeletelve
bors
ételízesítõ (bocs)
só
A tésztát kifõzzük. (én most tettem egy kis kivételt és a fõzõvízbe só helyett ételízesítõt raktam, mentségemre szolglájon, anyuhoz kellett átugranom és kölcsön kérni egy keveset)
A sonkát centis csíkokra vágjuk és egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd a ?zsírjából? kiszedve tálalásig félre tesszük.
Ugyanabba a serpenyõben amelyikben a sonka pirult, átforgatjuk a megfõtt tésztát, rámorzsoljuk a sajtot, belereszeljük a sárgarépát és felöntjük a tejszínnel; szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk, 1-2 perc alatt összemelegítjük.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a sonkát illetve egy karika vagy gerezd citromot kínálhatunk mellé; pár csepp citromlé fantaszikusan felfrissíti ezt az egyszerû kis tésztát.
Egyszerûen, minden különösebb fûszerezés nélkül, ügyesen összeválogatva a hozzávalókat.
Mint az olaszok.
FARFALLE, GORGONZOLA E PROSCIUTTO
PILLANGÓK, GORGONZOLA SAJTTAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg farfalle
dkg goronzola sajt
2 dl tejszín
5 dkg sárgarépa
10 dkg minõségi sonka hajszálvékonyra szeletelve
bors
ételízesítõ (bocs)
só
A tésztát kifõzzük. (én most tettem egy kis kivételt és a fõzõvízbe só helyett ételízesítõt raktam, mentségemre szolglájon, anyuhoz kellett átugranom és kölcsön kérni egy keveset)
A sonkát centis csíkokra vágjuk és egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd a ?zsírjából? kiszedve tálalásig félre tesszük.
Ugyanabba a serpenyõben amelyikben a sonka pirult, átforgatjuk a megfõtt tésztát, rámorzsoljuk a sajtot, belereszeljük a sárgarépát és felöntjük a tejszínnel; szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk, 1-2 perc alatt összemelegítjük.
Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a sonkát illetve egy karika vagy gerezd citromot kínálhatunk mellé; pár csepp citromlé fantaszikusan felfrissíti ezt az egyszerû kis tésztát.