ez lett a vesztem...
sponsored links
GÖRÖGDINNYEHÉJ CUKORBAN
Hozzávalók: 1 kg görögdinnyehéj, 1 kg kristálycukor, ecet, 1 db citrom leve.
Elkészítés: A dinnye sötétzöld héját (vékonyan le is hámozhatjuk) használjuk, de nem árt, ha marad rajta egy kis piros bél is, mert úgy szebben mutat. A dinnyehéjat másfél ujjnyi csíkokra vágjuk, majd ecetes vízben felforraljuk. Egy másik edényben cukorral, kevés vízzel szirupot fõzünk, és amikor forr, belerakjuk a leszûrt dinnyehéjat. Újraforraljuk, majd levesszük a tûzrõl, és másnapig hûlni hagyjuk, majd 24 óra múlva a dinnyehéjdarabokat szûrõkanállal kiszedjük. Ezután a szirupot felforraljuk, és újra ...
Elkészítés: A dinnye sötétzöld héját (vékonyan le is hámozhatjuk) használjuk, de nem árt, ha marad rajta egy kis piros bél is, mert úgy szebben mutat. A dinnyehéjat másfél ujjnyi csíkokra vágjuk, majd ecetes vízben felforraljuk. Egy másik edényben cukorral, kevés vízzel szirupot fõzünk, és amikor forr, belerakjuk a leszûrt dinnyehéjat. Újraforraljuk, majd levesszük a tûzrõl, és másnapig hûlni hagyjuk, majd 24 óra múlva a dinnyehéjdarabokat szûrõkanállal kiszedjük. Ezután a szirupot felforraljuk, és újra ...