Ez itt a világ legjobb tojásos reggelije
sponsored links
Csináljátok meg ezt a reggelit és utána ne menjetek dolgozni, hanem lógjatok meg. Tényleg!
Hozzávalók 4 fõ részére:
- 1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
- 1 vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 8-10 tojás
- 10 dkg prágai sonka
- 5 dkg kecskesajt (vagy feta)
- 5 dkg olajbogyó
- 4 ciabatta zsemle
- 5 dkg bébispenót
- 1 evõkanál balzsamecet
- 2 evõkanál olívaolaj
1. A sütõt izzítsátok be 200 fokra.
2. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyõben. Kevés só és bors mehet rá.
3. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tûzhelyen. Ne kevergessétek!
4. Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.
5. Ha a tojás a serpenyõ pereménél már kezd összeállni, serpenyõstül rakjátok be a sütõbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc.
6. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát!
7. A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal.
8. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával.
9. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.
10. NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!