EZ. IGEN.
sponsored links
Noha még egy tegnapi anyag is itt figyel talonban, ezt most azonnal meg kell osztanom.
Mindig szkeptikus voltam ezzel a dologgal kapcsolatban, aztán ma gondoltam, megpróbálom, lesz, ami lesz. Húúú.
Na hát szóval...
Teljesen hihetetlen, de nem csupán ehetõ a dolog, de esküszöm, még az "eredetinél" is jobb!!!! Nem kamu :)
Most komolyan: tegnap tofuburgert csináltam, és kimaradt egy kevés tofu, amibõl este csipegettem még, de hát be kell valljam, az úgy önmagában nem annyira finom. De EZ!!!!
Szóval ez itt egy paradicsomos-spenótos tofu "rántotta". Mmmmmmmmmmmmmm!!!!!
Hozzávalók (adagonként):
- 8 dkg tofu
- egy csipet kurkuma
- egy csipet só
- ízlés szerint szárított medvehagyma
- olívaolaj
- 1 pici fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 kisebb paradicsom (koktélparadicsom pl.)
- 1 nagy marék friss spenótlevél
- díszítés gyanánt friss bazsalikomlevelek
Elkészítés:
A tofut villával összetörjük, fûszerezzük kurkumával, picit sózzuk.
A hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk és serpenyõben kevés olívaolajon megfuttatjuk. (Piríthatunk vele egy-két csipet szárított medvehagymát vagy egyéb fûszert, de ezek elhagyhatók.) Hozzáadjuk a megmosott, felkockázott paradicsomot, együtt pároljuk egy darabig, végül hozzáadjuk a spenótleveleket. Amikor már a spenót is összeesett, jöhet bele a tofu. Pár percig pirítjuk, és már tálalható is.
Friss bazsalikomlevelekkel díszíthetjük tálaláskor.
Mindig szkeptikus voltam ezzel a dologgal kapcsolatban, aztán ma gondoltam, megpróbálom, lesz, ami lesz. Húúú.
Na hát szóval...
Teljesen hihetetlen, de nem csupán ehetõ a dolog, de esküszöm, még az "eredetinél" is jobb!!!! Nem kamu :)
Most komolyan: tegnap tofuburgert csináltam, és kimaradt egy kevés tofu, amibõl este csipegettem még, de hát be kell valljam, az úgy önmagában nem annyira finom. De EZ!!!!
Szóval ez itt egy paradicsomos-spenótos tofu "rántotta". Mmmmmmmmmmmmmm!!!!!
Hozzávalók (adagonként):
- 8 dkg tofu
- egy csipet kurkuma
- egy csipet só
- ízlés szerint szárított medvehagyma
- olívaolaj
- 1 pici fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 kisebb paradicsom (koktélparadicsom pl.)
- 1 nagy marék friss spenótlevél
- díszítés gyanánt friss bazsalikomlevelek
Elkészítés:
A tofut villával összetörjük, fûszerezzük kurkumával, picit sózzuk.
A hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk és serpenyõben kevés olívaolajon megfuttatjuk. (Piríthatunk vele egy-két csipet szárított medvehagymát vagy egyéb fûszert, de ezek elhagyhatók.) Hozzáadjuk a megmosott, felkockázott paradicsomot, együtt pároljuk egy darabig, végül hozzáadjuk a spenótleveleket. Amikor már a spenót is összeesett, jöhet bele a tofu. Pár percig pirítjuk, és már tálalható is.
Friss bazsalikomlevelekkel díszíthetjük tálaláskor.