Ez egész könnyû

2012-06-19

sponsored links


Szerintem a mai ebédem az egyik legegyszerûbb és legfinomabb volt az elmúlt idõszakban. Padlizsánnal és ricottával.
A padlizsán egyre népszerûbb zöldségféle ami egyben kedvelt húspótló is: grillezve, sütve, salátába, rakottan... és töltve ahogy én is csináltam.
Csak friss, fényes, padlizsánt vásároljunk, ha túlérett, kesernyéssé válhat az íze, de besózással, lecsepegtetve ez a kellemetlen íz eltüntethetõ. Jól fûszerezhetõ a bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfû és a csombor (borsikafû) mellett a hagyma, és a zöldpetrezselyem is pompás ízharomóniát alkot vele. 
Télire megsütött padlizsán húsa nyugodtan lefagyasztható.
A ricotta, eredendõen egy olasz sajt, túróra emlékeztetõ állaggal, épp ezért szokták túrósajtnak is nevezni. (Itt jegyzem meg, hogy a túró is lényegében egy sajtféle.) Általában a pecorino és mozzarella készítése során visszamarad tejsavót használják fel. A nevének jelentése is az újra felhasználásra utal.
Juh- és tehéntejbõl is készülhet, már az ókorban is kedvelték. 

TÖLTÖTT PADLIZSÁN, RICOTTÁVAL
2 személyre
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/06/...

sponsored links

Keres?s