Ez bizony sokszor jól jön :)

2014-04-12

sponsored links

Sokan nem tudják ám, se a személyenkénti mennyiséget se a "kanalas" mérést :) Nem is oly rég egy ismerõsömnél voltam és Õ nem merte kanállal kimérni a hozzávalókat a süteményhez mert nem is hallotta még addig, hogy úgy is lehet.
A személyenkénti anyagmennyiséggel még Én is sokszor bajban vagyok. Általában jócskán fölé lövök :)

Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk.
Húsból csont nélkül személyenként 15-20 dkg
Csontos húsból személyenként 20-25 dkg
Hús gulyásnak, vagdaltnak személyenként 10-15 dkg
Halból személyenként 20-25 dkg
Köretnek burgonyából személyenként 20-25 dkg
Köretnek zöldség- és fõzelékfélébõl személyenként 15-20 dkg
Köretnek rizsbõl tarhonyából személyenként 10 dkg
Fõtt tésztának száraztészta személyenként 10-12 dkg
Fõzeléknek hüvelyesekbõl személyenként 10 dkg
Fõzeléknek zöldségekbõl személyenként 25 dkg
Levesbe betétnek rizsbõl személyenként 1,5 dkg
Levesbe betétnek száraz levestésztából személyenként 1 dkg ...

Folytats a blogon ... anyakerekmeg.blogspot.com/2014/04/ez-...

sponsored links

Keres?s