Ez a sajt nem sajt 2. Fokhagymás sölyt
sponsored links
Már van egy ilyen "sajtrecept" a blogon itt. Valójában ez nem sajt, mert nincs benne oltó, de nagyon könnyen elkészíthetõ, és finom is. A fázisfotókat itt láthatják, de a receptet újra közlöm. Sokféle fûszert keverhetünk bele, most fokhagymával készült. Én neveztem el sölytnek. Hogy miért, arról az elõzõ sölytreceptnél olvashatnak.
Hozzávalók:3 l tej
3 csapott evõkanál só
50 ml 10 %-os ecet.
4 gerezd fokhagymaElkészítés:
A tejet felforraljuk, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sót és az ecetet.
Tovább forraljuk egy kicsit, amíg láthatóan darabos lesz, "összekap". Még a lábasban hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezt a mennyiséget egy sûrû szövésû levesszûrõ szitán vagy tüllkendõn át lecsepegtethetjük. Amíg csepeg, kanállal nyomkodhatjuk belõle a vizet. Ha kihûlt, már kész is, és kiboríthatjuk. Kb 20 perc. Nagyon finom füstölve is.
Bibliás elmélkedés itt.